Hrvaška predsednica z izjavo šokirala regijo ter dobila brutalen odgovor

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hrvaška predsednica je razburkala strasti na Hrvaškem z neprevidno izjavo.
Oglej si celoten članek

Kolinda Grabar Kitarović si je privoščila precejšen incident, saj je Rijeko, predlanskega prvaka Hrvaške, iz časa stare Jugoslavije oklicala za rezervni klub Partizana in Crvene zvezde.

"Nogomet osemdesetih ni bil samo nogomet, temveč odraz nacionalne pripadnosti, tako da sem sama - upam, da mi ne bo kdo zameril - navijala za Hajduk in Dinamo. Želim si, da bi to zavestništvo juga in severa ponovno delovalo," je izjavila Grabar Kitarovićeva, ki se je v Splitu udeležila premiere filma "Ivanova igra", posnetega v čast legendarnemu kapetanu Hajduka, Ivanu Gudelju.

Hrvaška predsednica pa se ni ustavila pri tej nedolžni izjavi, temveč je dodala dosti bolj problematično: "Kot Rečanka sem sicer hodila na tekme Rijeke, toda ta je bila takrat nekakšen rezervni klub Partizana in Crvene zvezde. Kvalitetni domači igralci so odhajali k Hajduku, oziroma nekaj malega k Dinamu."

V Reki so seveda precej alergični na omembo povezave s Srbijo, tako da je na izjavo Grabar Kitarovićeve hitro sledil odgovor župana Reke, Vojka Obersnela, ki je z vso silo udaril po hrvaški predsednici.

"Potem ko se je iz Železne zavese z rdečim potnim listom preselila na šolanje v ZDA, je KGK danes žalila NK Rijeko, da je rezervni srbski klub. Pa kakšen je ta rezervoar neumnosti? Kje mu je konec?"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:46 29. Oktober 2019.

    Saj je pa ženska rekla resnico, kaj zdaj se boste delali, da je bila Jugoslavija ne vem kaj, 91. leta, …

  • 23:03 28. Oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • 18:30 28. Oktober 2019.

    [ Doktorat hrvaške predsednice naj bi bil podoben magistrski nalogi Slovenke ] Vir: https://siol.net/novice/svet/doktorat-hrvaske-predsednice-podoben-magisterski-slovenske-studentke-494126

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.