Šport > Nogomet
7310 ogledov

Hrvaška predsednica z izjavo šokirala regijo ter dobila brutalen odgovor

Kolinda Grabar Kitarović Profimedia
Hrvaška predsednica je razburkala strasti na Hrvaškem z neprevidno izjavo.

Kolinda Grabar Kitarović si je privoščila precejšen incident, saj je Rijeko, predlanskega prvaka Hrvaške, iz časa stare Jugoslavije oklicala za rezervni klub Partizana in Crvene zvezde.

"Nogomet osemdesetih ni bil samo nogomet, temveč odraz nacionalne pripadnosti, tako da sem sama - upam, da mi ne bo kdo zameril - navijala za Hajduk in Dinamo. Želim si, da bi to zavestništvo juga in severa ponovno delovalo," je izjavila Grabar Kitarovićeva, ki se je v Splitu udeležila premiere filma "Ivanova igra", posnetega v čast legendarnemu kapetanu Hajduka, Ivanu Gudelju.

Hrvaška predsednica pa se ni ustavila pri tej nedolžni izjavi, temveč je dodala dosti bolj problematično: "Kot Rečanka sem sicer hodila na tekme Rijeke, toda ta je bila takrat nekakšen rezervni klub Partizana in Crvene zvezde. Kvalitetni domači igralci so odhajali k Hajduku, oziroma nekaj malega k Dinamu."

V Reki so seveda precej alergični na omembo povezave s Srbijo, tako da je na izjavo Grabar Kitarovićeve hitro sledil odgovor župana Reke, Vojka Obersnela, ki je z vso silo udaril po hrvaški predsednici.

"Potem ko se je iz Železne zavese z rdečim potnim listom preselila na šolanje v ZDA, je KGK danes žalila NK Rijeko, da je rezervni srbski klub. Pa kakšen je ta rezervoar neumnosti? Kje mu je konec?"

Komentarjev 3
 • desnigoričanec123 08:46 29.oktober 2019.

  Saj je pa ženska rekla resnico, kaj zdaj se boste delali, da je bila Jugoslavija ne vem kaj, 91. leta, pa ste govorili, da se rešimo železne zavese, pa dajte no, ne sam sebi v oči lagat, zato je pa ...prikaži več naša država tam kjer je, ker to kar reče palček Kučan je za vse kot če bi sam Bog z nebes stopil, oči vam farbajo ljudje dragi, ne bodite neumni!

 • Avatar Flanestina
  Flanestina 23:03 28.oktober 2019.

  Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

 • 0ced864ed9d976da79e4e975646e3dcf59a85b96 18:30 28.oktober 2019.

  [ Doktorat hrvaške predsednice naj bi bil podoben magistrski nalogi Slovenke ] Vir: https://siol.net/novice/svet/doktorat-hrvaske-predsednice-podoben-magisterski-slovenske-studentke-494126