Hrvaška s težavami v četrtfinale

Foto: Žurnal24 Takole je Mario Kasun dosegel dve izmed svojih točk.
Drugo tekmo EP na Poljskem med Francijo in Grčijo so s košem v zadnjih trenutkih srečanja dobili galski petelini (71:69). Hrvati so v tekmi za biti ali ne biti s 70:68 premagali Nemce.
Oglej si celoten članek

V zadnji tekmi so Nemci in Hrvati odločali o zadnjem potniku v četrtfinale. Po izenačeni igri so se veselili izbranci Jasmina Repeše in zmagali s 70:68, čeprav so Nemci vodili še v zadnjih minutah četrte četrtine. Izkazal se je branilec Roko Leni Ukić, ki je k zmagi prispeval 18 točk, Zoran Planinić in Marko Popović pa sta jih dosegla po 11. Pri Nemcih je bil z 18 točkami najboljši Heiko Schaffartzik. V četrtfinalu se bodo Hrvati  v petek pomerili z zmagovalcem sredine tekme med Turčijo in Slovenijo.

Francija je na obračunu z Grčijo potrdila prvo mesto v skupini E. Čeprav so Grki s trojko Vasileosa Spanoulisa slabih devet sekund pred koncem srečanja po preobratu izenačili, pa je Francozom ostalo dovolj časa za juriš na drugo stran igrišča in zmagoviti koš za 71:69. Francoski junak je bil 22-letni branilec Nando de Colo.

Odpisana reprezentanca Makedonije je zelo dolgo, celo do zadnje minute, grozila Rusiji, da bi iz tekme izvlekla vsaj podaljšek. V odločilnih trenutkih, ko so Rusi vodili za tri, pa je met Vrbice Stefanova švignil mimo obroča. V igri živcev in prostih metov, ki sta jo uprizorili ekipi po tem, so se naši nekdanji sobratje iz Jugoslavije s prostimi meti Pera Antića sicer približali le na točko zaostanka, a se Makedonija po zgrešenem prostem metu ni v pravem času dokopala do žoge. Kasneje pa se ji je nenadoma ponudila priložnost, da bi s polaganjem Dimitarja Mirakovskega izenačila, a se je žoga zapeljala po obroču in slavili so Rusi.

EP, skupina E, 3. kolo 2. dela:

Rusija : Makedonija 71:69
Mozgov 25, Vorončevič 10; Antić 19, Stefanov in Gečevski po 16

Francija
: Grčija 71:69
Koffi 14, Parker 12; Spanoulis 16, Schortsanitis 12

Nemčija : Hrvaška 68:70
Schaffartzik 18, Femerling 15; Ukić 18, Popović in Planinić po 11

Lestvica:

1. Francija 10
2. Rusija 8
3. Grčija 8
4. Hrvaška 7
5. Makedonija 6
6. Nemčija 6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.