Šport > Košarka
17 ogledov

Hrvaška s težavami v četrtfinale

Takole je Mario Kasun dosegel dve izmed svojih točk. Žurnal24 main
Drugo tekmo EP na Poljskem med Francijo in Grčijo so s košem v zadnjih trenutkih srečanja dobili galski petelini (71:69). Hrvati so v tekmi za biti ali ne biti s 70:68 premagali Nemce.

V zadnji tekmi so Nemci in Hrvati odločali o zadnjem potniku v četrtfinale. Po izenačeni igri so se veselili izbranci Jasmina Repeše in zmagali s 70:68, čeprav so Nemci vodili še v zadnjih minutah četrte četrtine. Izkazal se je branilec Roko Leni Ukić, ki je k zmagi prispeval 18 točk, Zoran Planinić in Marko Popović pa sta jih dosegla po 11. Pri Nemcih je bil z 18 točkami najboljši Heiko Schaffartzik. V četrtfinalu se bodo Hrvati  v petek pomerili z zmagovalcem sredine tekme med Turčijo in Slovenijo.

Francija je na obračunu z Grčijo potrdila prvo mesto v skupini E. Čeprav so Grki s trojko Vasileosa Spanoulisa slabih devet sekund pred koncem srečanja po preobratu izenačili, pa je Francozom ostalo dovolj časa za juriš na drugo stran igrišča in zmagoviti koš za 71:69. Francoski junak je bil 22-letni branilec Nando de Colo.

Odpisana reprezentanca Makedonije je zelo dolgo, celo do zadnje minute, grozila Rusiji, da bi iz tekme izvlekla vsaj podaljšek. V odločilnih trenutkih, ko so Rusi vodili za tri, pa je met Vrbice Stefanova švignil mimo obroča. V igri živcev in prostih metov, ki sta jo uprizorili ekipi po tem, so se naši nekdanji sobratje iz Jugoslavije s prostimi meti Pera Antića sicer približali le na točko zaostanka, a se Makedonija po zgrešenem prostem metu ni v pravem času dokopala do žoge. Kasneje pa se ji je nenadoma ponudila priložnost, da bi s polaganjem Dimitarja Mirakovskega izenačila, a se je žoga zapeljala po obroču in slavili so Rusi.

EP, skupina E, 3. kolo 2. dela:

Rusija : Makedonija 71:69
Mozgov 25, Vorončevič 10; Antić 19, Stefanov in Gečevski po 16

Francija
: Grčija 71:69
Koffi 14, Parker 12; Spanoulis 16, Schortsanitis 12

Nemčija : Hrvaška 68:70
Schaffartzik 18, Femerling 15; Ukić 18, Popović in Planinić po 11

Lestvica:

1. Francija 10
2. Rusija 8
3. Grčija 8
4. Hrvaška 7
5. Makedonija 6
6. Nemčija 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.