Hrvaški finale v Beogradu: izpad prvaka

Foto: ABA (Cedevita - Partizan) Foto: ABA (Cedevita - Partizan) Foto: ABA (Cedevita - Partizan) Foto: ABA (Cedevita - Partizan) Foto: ABA (Cedevita - Partizan) Foto: ABA (Cedevita - Partizan) Foto: ABA (Cedevita - Partizan) Foto: ABA Cibona Crvena zvezda liga ABA zaključni turnir Foto: ABA Šarić Cibona Crvena zvezda liga ABA zaključni turnir Foto: ABA Golemac Blassingame Cibona Crvena zvezda ABA zaključni turnir Simonović Foto: ABA Golemac Cibona Crvena zvezda liga ABA zaključni turnir Foto: ABA Blažič Cibona Crvena zvezda liga ABA zaključni turnir Lypovyy Ljpovj Lipovj Foto: ABA navijačice Cibona Crvena zvezda liga ABA zaključni turnir Nelson Foto: ABA Lorbek Cibona Crvena zvezda liga ABA zaključni turnir Foto: ABA Lorbek Radonjić trofeja Cibona Crvena zvezda liga ABA zaključni turnir
Prvo polfinalno tekmo zaključnega turnirja jadranske lige je nekoliko presenetljivo dobila Cibona, ki je v Beogradu razorožila Crveno zvezdo (75:70). Zagrebčani se bodo v finalu pomerili s Cedevito, ki je v napeti končnici zlomila Partizan (81:79).
Oglej si celoten članek

V finalu košarkarske lige Aba se bosta pomerili zagrebški ekipi Cibona in Cedevita. Prvi so že v četrtek v polfinalu presenetili Crveno zvezdo s 75:70, Cedevita pa je danes premagala branilce naslova, Partizan, z 81:79. Finale zaključnega turnirja v Beogradu bo v nedeljo ob 20. uri.

Tako kot prvi polfinale je bil tudi drugi dramatičen in odločen šele v zadnji sekundi. Potem ko je Cedevita vodila 25 minut, se je Partizan, šestkratni prvak lige, v zadnji četrtini prebil do vodstva z enajstimi točkami prednosti, vendar razlike ni znal zadržati. V zadnjem napadu, ko je Cedeviti ostalo nekaj več kot štiri sekunde, je Nolan Smith vrgel s približno osmih metrov in s kančkom sreče je šla žoga skozi obroč. Poleg finala - obe ekipi se bosta potegovali za prvi naslov - sta si Cibona in Cedevita zagotovili uvrstitev v Evroligo v prihodnji sezoni.

Cibona nadigrala favorizirane Zvezdaše

Crvena zvezda je bila kot prvak rednega dela lige ABA favorit za končno zmago, a so se Beograjčani opekli že v polfinalu. Cibona, ki je skozi sezono stopnjevala formo, je prišla v Beograd dobro pripravljena in lačna zmage, ki so si jo z dobro igro tudi priborili. Domačim ni pomagal niti dober zadnji del tekme, saj so si gostje že pred tem zagotovili lepo prednost, ki so jo na koncu pretvorili v zmago s 75:70. Jaka Blažič je bil prvi strelec Zvezde s 25 točkami.

Zagrebčani so že v prvi četrtini z dobro obrambo odlično zaustavili napade Beograjčanov, ki jim ni šel na roko niti zelo slab met z razdalje. Edini, ki je prikazal nekaj več, je bil Blažič, ki je z nekaj lepimi potezami dvignil Kombank Areno na noge. A ko ga ni bilo v igri, so si gostje z delnim izidom 15:0 priborili lepo prednost, ki so jo v nadaljevanju le še višali.

Pri Ciboni je v prvem polčasu blestel predvsem Dario Šarić, ki je v prvih dvajsetih minutah dosegel 12 točk. V nadaljevanju se mu je pridružil še Jerel Blassingame, ki je bil na koncu prvi strelec tekme, medtem ko je Blažič v prvih treh četrtinah dosegel več kot polovico točk Crvene Zvezde. Njegovi soigralci so se razigrali šele na začetku zadnje četrtine in se gostom z delnim izidom 10:0 pošteno približali, a je za preobrat zmanjkalo časa in moči, in Hrvatje so se nekoliko nepričakovano veselili uvrstitve v finale. 

Liga ABA, zaključni turnir, polfinale:

Crvena zvezda Telekom : Cibona 70:75 (15:21, 12:17, 18:23, 25:14)
Blažič 25 točk, 6 skokov, 2 ukradeni žogi in 1 podaja v 35 min., Nelson (5 sk.) in Jenkins 12, 8 pod. ter 5 sk.; Blassingame 28 in 9 pod., Šarić 21, 15 sk. in 6 pod., Planinič in Rozić (7 sk.) 8

Cedevita : Partizan NIS 81:79 (26:16, 13:19, 17:29, 24:15)
Bilan 14, Nurkić 13, Babić 12, Smith 12; Pavlović 25, Bogdanović 15

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.