Hrvaški športniki pozdravili oprostitev generalov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na Hrvaškem so se evforiji ob izpustitvi generalov Anteja Gotovine in Mladena Markača pridružili tudi številni športniki, ki so se oglasili preko družabnih omrežij. Preberite si nekatere odzive ...
Oglej si celoten članek

"Hrvaška je končno svobodna!!! Dobrodošla doma, naša heroja!" je na Facebooku zapisal selektor hrvaške nogometne reprezentance Igor Štimac.

"Svoboda!" je zapisal naturalizirani reprezentant "ognjenih" in član Dinama Sammir. Že včeraj je zapisal: "Čeprav nisem rojen na Hrvaškem, sem v mislih z generaloma. Želim si, da bi se jutri vrnila k svojima družinama, prijateljem in sonarodnjakom."

"Vojna je končno končana. Hrvaška viteza jahata domov. Hvala jima, da sta vzdržala vse to za Hrvaško," je, prav tako na Facebooku, zapisal Ivica Kostelić.

Oglasili so se tudi pri obeh največjih hrvaških nogometnih klubih, Dinamu in Hajduku. Pri slednjem so oba generala tudi povabili na sobotno tekmo proti zagrebški Lokomotivi. Dinamo pa je v uradnem odzivu zapisal: "Naša heroja sta spet z nami, na svojih rodnih tleh. Dinamo se pridružuje vsem v naši lepi državi, ki v tem trenutku iskreno in glasno slavijo osvoboditev obeh generalov ..." Dinamo v soboto igra proti Zadru, ki je domače mesto Anteja Gotovine. Hajduk je svoje povabilo objavil na svoji spletni strani.

Vratar Lokomotive in novopečeni reprezentant Dario Krešić je na Twitterju zapisal: "Hrvati slavijo zmago resnice in pravice. Hvala do neba," je bil evforičen Krešić.

Po Twitterju pa je svoje zadovoljstvo izrazila tudi Hrvaška nogometna zveza: "HNS čestita generaloma za oprostilno sodbo. Vidimo se na naslednji tekmi."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:16 16. November 2012.

    Lep pozdrav, javljam se iz sSlovenije, kjer nujno potrebujemo tvojo pomoc! http://skrci.me/fyGGy sSlovenija je le ena izmed mnogih držav v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.