Šport
8 ogledov

Hrvaški športniki pozdravili oprostitev generalov

Ivica Kostelić Žurnal24 main
Na Hrvaškem so se evforiji ob izpustitvi generalov Anteja Gotovine in Mladena Markača pridružili tudi številni športniki, ki so se oglasili preko družabnih omrežij. Preberite si nekatere odzive ...

"Hrvaška je končno svobodna!!! Dobrodošla doma, naša heroja!" je na Facebooku zapisal selektor hrvaške nogometne reprezentance Igor Štimac.

"Svoboda!" je zapisal naturalizirani reprezentant "ognjenih" in član Dinama Sammir. Že včeraj je zapisal: "Čeprav nisem rojen na Hrvaškem, sem v mislih z generaloma. Želim si, da bi se jutri vrnila k svojima družinama, prijateljem in sonarodnjakom."

"Vojna je končno končana. Hrvaška viteza jahata domov. Hvala jima, da sta vzdržala vse to za Hrvaško," je, prav tako na Facebooku, zapisal Ivica Kostelić.

Oglasili so se tudi pri obeh največjih hrvaških nogometnih klubih, Dinamu in Hajduku. Pri slednjem so oba generala tudi povabili na sobotno tekmo proti zagrebški Lokomotivi. Dinamo pa je v uradnem odzivu zapisal: "Naša heroja sta spet z nami, na svojih rodnih tleh. Dinamo se pridružuje vsem v naši lepi državi, ki v tem trenutku iskreno in glasno slavijo osvoboditev obeh generalov ..." Dinamo v soboto igra proti Zadru, ki je domače mesto Anteja Gotovine. Hajduk je svoje povabilo objavil na svoji spletni strani.

Vratar Lokomotive in novopečeni reprezentant Dario Krešić je na Twitterju zapisal: "Hrvati slavijo zmago resnice in pravice. Hvala do neba," je bil evforičen Krešić.

Po Twitterju pa je svoje zadovoljstvo izrazila tudi Hrvaška nogometna zveza: "HNS čestita generaloma za oprostilno sodbo. Vidimo se na naslednji tekmi."

Komentarjev 1
  • lunnatic 21:16 16.november 2012.

    Lep pozdrav, javljam se iz sSlovenije, kjer nujno potrebujemo tvojo pomoc! http://skrci.me/fyGGy sSlovenija je le ena izmed mnogih držav v igri , kjer se države bojujejo med seboj za razlicna ozemlja. Trenutno sSlovenija obsega vse njene osnovne regije, hkrati pa ...prikaži večpa okupiram 2 nemški regiji ter celotno Švico. V kratkem nam potece Non-Agressive pakt z Italjani ter Madžari in temu verjetno sledi vojna. Slovenci sicer imamo tesna zavezništva z Grki in Izraelci, ker ne želimo izgubiti neodvisnosti in pasti pod tujo kontrolo potrebujemo tvojo pomoc!Še malo o sami igri: vsaj uporabnik zacne kot normalen perbivalec sSlovenije in vojak, vendar pa lahko z nekaj potrpljenja napredujete ter postanete predsednik, kongresnik, pisec casopisov, vodja vojaških enot ali pa preprosto ostanete zvest vojak. Igra ne vzame veliko casa, približno 10 minut na dan, a je hkrati zelo zanimiva, predvsem zaradi tekmovalnosti in povezanosti Slovencev med seboj.Igra trenutno šteje nekaj vec ko