Hrvat iz Baltimora

Foto: EPA
Foto: EPA
Naturalizirani Hrvat Dontaye Draper je eden najzaslužnejših za preboj Hrvaške v polfinale Eurobasketa. Američana iz Baltimora so Hrvati preimenovali kar v Domagoja Draperića.
Oglej si celoten članek

Dontaye Draper je pred prihodom k Real Madridu leta 2012 branil barve zagrebške Cedevite.

V Cedeviti je bil dve leti. To je bilo premalo časa, da bi se naučil hrvaškega jezika. "Prezahteven jezik je, da bi se ga naučil. V glavnem razumem le košarkarske izraze. Ko trener Repeša ukaže "napad", ali "obramba", to razumem, vse ostalo, kar pove med minuto odmora pa ne," pravi Draper, ki je z 29 leti najstarejši hrvaški reprezentant na Eurobasketu.

Na Hvaru stopil na ježa

Hrvaška je nazadnje kolajno na velikih tekmovanjih osvojila, ko je bil Draper star 11 let in ni imel pojma, kaj sploh je Hrvaška. "Večina Američanov pozna le večje evropske države, kot sta Italija in Nemčija. Ostalo odkrivamo, ko pridemo v Evropo. Tako sem tudi sam prvič za Hrvaško slišal od soigralca pri francoskem Toulonu. Proti Cedeviti smo igrali v pokalu EuroChallenge. Takrat sem bil prvič v Zagrebu," pravi Draper, ki se je zaljubil v hrvaško prestolnico in kljub boleči izkušnji letos tudi v Hvar: "Bilo je fenomenalno. Naslednje leto grem na dopust spet na Hvar, pa čeprav imam boleče spomine. Stopil sem na morskega ježa. Nekaj dni je bolelo. Od zdaj naprej bom plaval v bazenu."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.