Šport
23 ogledov

Hrvat iz Baltimora

Hrvaška Ukrajina EuroBasket četrtfinale Stožice Ljubljana Jeter Draper EPA
Naturalizirani Hrvat Dontaye Draper je eden najzaslužnejših za preboj Hrvaške v polfinale Eurobasketa. Američana iz Baltimora so Hrvati preimenovali kar v Domagoja Draperića.

Dontaye Draper je pred prihodom k Real Madridu leta 2012 branil barve zagrebške Cedevite.

V Cedeviti je bil dve leti. To je bilo premalo časa, da bi se naučil hrvaškega jezika. "Prezahteven jezik je, da bi se ga naučil. V glavnem razumem le košarkarske izraze. Ko trener Repeša ukaže "napad", ali "obramba", to razumem, vse ostalo, kar pove med minuto odmora pa ne," pravi Draper, ki je z 29 leti najstarejši hrvaški reprezentant na Eurobasketu.

Na Hvaru stopil na ježa

Hrvaška je nazadnje kolajno na velikih tekmovanjih osvojila, ko je bil Draper star 11 let in ni imel pojma, kaj sploh je Hrvaška. "Večina Američanov pozna le večje evropske države, kot sta Italija in Nemčija. Ostalo odkrivamo, ko pridemo v Evropo. Tako sem tudi sam prvič za Hrvaško slišal od soigralca pri francoskem Toulonu. Proti Cedeviti smo igrali v pokalu EuroChallenge. Takrat sem bil prvič v Zagrebu," pravi Draper, ki se je zaljubil v hrvaško prestolnico in kljub boleči izkušnji letos tudi v Hvar: "Bilo je fenomenalno. Naslednje leto grem na dopust spet na Hvar, pa čeprav imam boleče spomine. Stopil sem na morskega ježa. Nekaj dni je bolelo. Od zdaj naprej bom plaval v bazenu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.