Šport
32 ogledov

Že več kot 300.000 gledalcev

Navijači na Eurobasketu Saša Despot
Na sinočnji drugi polfinalni tekmi EuroBasketa 2013 je padel nov velik mejnik. Z dobrimi devet tisoč gledalci na tekmi med Španijo in Francijo je bila presežena tudi številka 300 tisoč gledalcev skupno v dvoranah na vseh (doslej 86) tekmah tega evropskega prvenstva!

Organizatorji pričakujejo, da bo ob razprodani današnji slovenski tekmi za 5. mesto in ob razprodanem finalu ter predvidoma dobro obiskani tekmi za 3. mesto (kjer igra sosednja Hrvaška) skupno število gledalcev na koncu doseglo 330 tisoč, kar presega vse, tudi najbolj optimistične napovedi.

V tretjem, odločilnem delu tekmovanja (od četrtfinala naprej) si je v Stožicah doslej tekme ogledalo 60 tisoč gledalcev, tako da jih do konca prvenstva v tem delu pričakujemo 90 tisoč oziroma približno nad ravnjo 2. kroga (ko je bilo gledalcev 85 tisoč); še vedno ostaja najbolj obiskan prvi del tekmovanja na štirih lokacijah s skupno 155 tisoč gledalci.

Najbolj gledani tekmi v 3. delu sta poleg polno zasedenih slovenskih ravno petkovi polfinalni Litva : Hrvaška (9.180) in Španija : Francija (9.060).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.