Šport
19 ogledov

“Z navijači do finala!”

Hrvaška Ukrajina EuroBasket četrtfinale Stožice Ljubljana EPA
V današnji polfinalni obračun proti Litvi (17.45) bo Hrvaška vstopila s popotnico osmih zaporednih zmag. Med glavnimi aduti hrvaške reprezentance v lovu na finale bosta Krunoslav Simon in Bojan Bogdanović.

“Proti Ukrajincem sem na začetku zadel dva meta za tri točke, ki sta nam dala določeno sigurnost v igri. Nato se je odprlo tudi mojim soigralcem in prišli smo do polfinala. Časa za počitek bo malo, vendar gremo odločno v lov na finale,” je po zmagi proti Ukrajini, ki ji je nasul kar 23 točk, povedal Krunoslav Simon. “Pravi užitek je igrati pred takšnimi navijači. Imamo dovolj moči in v polfinalu bomo krenili na vse ali nič!”

Z zmagami do samozavesti

Nad številčno podporo s tribun je bil navdušen tudi njegov reprezentančni kolega Bojan Bogdanović: “V takšnem vzdušju niti ne čutiš utrujenosti. Lahko le upam, da nas bodo navijači ponesli do finala. V polfinalno tekmo moramo kreniti maksimalno pripravljeni. Zmage so nam dale neverjetno samozavest. Vsi smo prvič v polfinalu evropskega prvenstva in v moštvu vlada veliko veselje.”

Po Bogdanovićevih besedah ima njegovo moštvo veliko orožij: “Ko sam nisem razpoložen, me nadomesti Krunoslav Simon ali pa kdo drugi. Moštvena igra je glavna moč naše reprezentance. V obrambi si zelo pomagamo in dajemo vse od sebe.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.