Hrvat na klopi Bayerna

Foto: Epa Niko Kovač.
Foto: Epa Niko Kovač.
Jupp Heynckes se bo po letošnjem tekmovalnem obodobju poslovil od klopi Bavarcev.
Oglej si celoten članek

Niko Kovač, dosedanji trener nogometašev Eintrachta iz Frankfurta, bo novi trener nemškega prvaka Bayerna iz Münchna. Kovač, ki se je rodil v Berlinu, a ima tudi hrvaško državljanstvo in je bil hrvaški reprezentant, bo zvezdniško ekipo prevzel po sezoni, po kateri se bo poslovil 72-letni Jupp Heynckes, so poročali nemški mediji.

Kot je poročal Kicker, prestop 46-letnega Kovača, tudi nekdanjega selektorja hrvaške reprezentance, ne bo brezplačen, Bayern bo moral Eintrachtu, s katerim ima podpisano pogodbo do leta 2019, plačati 2,2 milijona evrov odškodnine. Kovač, prijatelj Bayernovega športnega direktorja Hasana Salihamidžića, naj bi v klub pripeljal tudi brata Roberta, ki bo njegov pomočnik.

Bundesliga Bayern slavi že šesto leto zapored

Kovač, za katerega se je zavzemal tudi predsednik kluba Uli Hoeness, je za Bayern tudi igral, in sicer od leta 2001 do 2003, v svoji karieri pa je tudi oblačil dres Herthe, Bayerja iz Leverkusna, Hamburgerja in Red Bull Salzburga, v katerem je tudi začel trenersko kariero.

Heynckes se je na trenerski stolček Bayerna usedel lani oktobra, ko je zaradi nezadovoljivih rezultatov zamenjal Italijana Carla Ancelottija. Že takrat so pri klubu povedali, da bo delo opravljal le do konca sezone. Ta je za Bavarce zelo uspešna, saj so si zagotovili naslov državnega prvaka, uvrstili pa so se tudi v polfinale Lige prvakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:20 13. April 2018.

    Če bo res tale ustašek vodil Bayern,bodo samo še molili,fusbal bo v drugem planu,ta prvi bo un gimnastičar na križu??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.