Šport > Nogomet
444 ogledov

Bayern slavi že šesto leto zapored

Augsburg Bayern Epa
Nogometaši münchenskega Bayerna so si že danes, v 29. kolu nemškega prvenstva, zagotovili letošnji naslov prvaka.

Na gostovanju pri Augsburgu so igralci Bayerna slavili (1:4), tako da imajo pet krogov pred koncem sezone že neulovljivo prednost pred najbližjim zasledovalcem Schalkejem. Za Bavarce je to šesti zaporedni naslov v zadnjih sezonah.

Bayern je imel po 28 kolih že 17 točk naskoka, s še tremi po današnji zmagi pa je zdaj prednost tolikšna, da bi si lahko stari in novi nemški prvak do konca Bundeslige privoščil le poraze, pa bi bil še vedno prvi.

Kljub temu, da so na Bavarskem pod streho pospravili že 28. naslov prvaka v zgodovini, pa velikega slavja še ne bo. Moštvo namreč čakajo še zahtevne naloge na še dveh frontah: najprej Ligi prvakov, kjer Bayern naslednji teden doma igra povratno četrtfinalno tekmo s Sevillo, potem pa še polfinalna tekma nemškega pokala v Leverkusnu.

Le dvakrat doslej je bil v Nemčiji prvak znan prej kot letos; oba dosežka sta tudi v lasti bavarskega kluba, v sezoni 2013/14 je bil prvak že po 27. krogu, v sezoni 2012/13 pa po 28.

robert lewandowski Odločno Šport Bayern: Lewandowskega ne damo!

Köln je brez obolelega Dominica Maroha na sila pomembni tekmi v luči boja za obstanek doma le remiziral proti Mainzu (1:1) in ostal trdno zasidran v coni izpada. 

RB Leipzig bo igral v ponedeljek, Kevin Kampl se bo na domačem igrišču srečal z nekdanjimi soigralci iz leverkusenskega Bayerja.

Bundesliga, 29. kolo:

Augsburg - Bayern München 1:4 (1:2)
Borussia Mönchengladbach - Hertha Berlin 2:1 (0:1)
Köln - Mainz 1:1 (1:0)
Freiburg - Wolfsburg 0:2 (0:1)
Hamburger SV - Schalke 3:2 (1:1)
Hannover - Werder Bremen 2:1 (2:0)

Nedelja:
Borussia Dortmund - Stuttgart
Eintracht Frankfurt - Hoffenheim

Ponedeljek:
RB Leipzig - Bayer Leverkusen

LESTVICA:
1. Bayern München 72 točk
2. Schalke 52
3.Borussia Dortmund 48 (-1)
4. RB Leipzig 46 (-1)
5. Bayer Leverkusen 45 (-1)
...
15. Wolfsburg 29
16. Mainz 27 
17. Hamburger SV 22
18. Köln 21

(+/-) - število odigranih tekem glede na ligaške tekmece 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.