Hrvat zaradi dopinga hlinil poškodbo

Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvaški tenisač Marin Čilić je med turnirjem v Münchnu padel na dopinškem testu, razkrivajo hrvaški mediji.
Oglej si celoten članek

Marin Čilić je v Wimbledonu zaradi poškodbe predal obračun drugega kroga proti Francozu Kennyju De Schepperju. Hrvaški tenisač naj bi imel težave s kolenom, zaradi katerih naj bi odpovedal tudi udeležbo na domačem turnirju v Umagu.

Hrvaški mediji razkrivajo, da Čilić v Wimbledonu ni bil poškodovan, ampak se je za predajo odločil zaradi pozitivnega dopinškega testa. Hrvat, ki je v karieri osvojil devet ATP turnirjev, je na testu padel že v Münchnu, o rezultatih pa so ga obvestili med turnirjem v All England Clubu.

Čilićeva plat zgodbe

Hrvaški tenisač je v Münchnu ostal brez glukoze in enega izmed članov svoje ekipe poslal v lekarno. Čilić ni prebral posebnega opozorila na embalaži, ki je namenjeno profesionalnim športnikom, v njegovem vzorcu pa so kasneje našli neznano substanco. Čilića so o rezultatih obvestili med turnirjem v Wimbledonu, zato je Hrvat takoj odpovedal obračun drugega kroga. Poškodba kolena je bila samo zgodba za javnost.

Čilić naj bi se z Mednarodno teniško zvezo (ITF) dogovoril za trimesečno kazen, in sicer od maja do konca julija. Hrvat bo moral vrniti denarne nagrade, ki jih je zaslužil v tem obdobju, prav tako pa bo ostal brez točk na ATP lestvici.

Čiliću gre na roko dejstvo, da so v njegovem vzorcu našli sledi neznane snovi in da je takoj pristal na sodelovanje z ITF. Če bo šlo vse po sreči, bo Hrvat lahko nastopil na mastersu v Montrealu, ki se začne 5. avgusta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.