Šport
22 ogledov

Hrvat zaradi dopinga hlinil poškodbo

marin čilić EPA
Hrvaški tenisač Marin Čilić je med turnirjem v Münchnu padel na dopinškem testu, razkrivajo hrvaški mediji.

Marin Čilić je v Wimbledonu zaradi poškodbe predal obračun drugega kroga proti Francozu Kennyju De Schepperju. Hrvaški tenisač naj bi imel težave s kolenom, zaradi katerih naj bi odpovedal tudi udeležbo na domačem turnirju v Umagu.

Hrvaški mediji razkrivajo, da Čilić v Wimbledonu ni bil poškodovan, ampak se je za predajo odločil zaradi pozitivnega dopinškega testa. Hrvat, ki je v karieri osvojil devet ATP turnirjev, je na testu padel že v Münchnu, o rezultatih pa so ga obvestili med turnirjem v All England Clubu.

Čilićeva plat zgodbe

Hrvaški tenisač je v Münchnu ostal brez glukoze in enega izmed članov svoje ekipe poslal v lekarno. Čilić ni prebral posebnega opozorila na embalaži, ki je namenjeno profesionalnim športnikom, v njegovem vzorcu pa so kasneje našli neznano substanco. Čilića so o rezultatih obvestili med turnirjem v Wimbledonu, zato je Hrvat takoj odpovedal obračun drugega kroga. Poškodba kolena je bila samo zgodba za javnost.

Čilić naj bi se z Mednarodno teniško zvezo (ITF) dogovoril za trimesečno kazen, in sicer od maja do konca julija. Hrvat bo moral vrniti denarne nagrade, ki jih je zaslužil v tem obdobju, prav tako pa bo ostal brez točk na ATP lestvici.

Čiliću gre na roko dejstvo, da so v njegovem vzorcu našli sledi neznane snovi in da je takoj pristal na sodelovanje z ITF. Če bo šlo vse po sreči, bo Hrvat lahko nastopil na mastersu v Montrealu, ki se začne 5. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.