Šport
25 ogledov

Troicki zanikal uporabo dopinga

victor troicki EPA
Srbski tenisač Victor Troicki je sporočil, da se bo zaradi 18-mesečne prepovedi nastopanja pritožil na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani.


Srbski teniški igralec Viktor Troicki se je danes odzval na 18-mesečno prepoved nastopanja na vseh tekmovanjih. Na kazen Mednarodne teniške zveze (ITF) je napovedal pritožbo, svojo nedolžnost bo poskušal dokazati na Mednarodnem športnem razsodišču (Cas) v Lozani.

Troicki je bil kaznovan zaradi neuspešnega dopinškega testa po tekmi v Monte Carlu. Protidopinška komisija je po tekmi zahtevala vzorca urina in krvi, Troicki pa je dostavil le vzorec urina. "Po tekmi z Jankom Tipisarevićem sem se počutil zelo slabo, zato mi je zdravnik odsvetoval odvzem krvi, ki bi stanje samo še poslabšal," je v svojo obrambo povedal nekdanji 12. igralec tenisa na svetu.

Srbski tenisač je še dodal, da se do turnirja v Monte Carlu ni nikoli izogibal dopinškim testom in ima veliko zaupanja v Cas.

''Vedno se počutim slabo, ko moram oddati kri, in tisti dan me je skrbelo, da bom pristal v bolnišnici. Glavna zdravnica mi je rekla, da izgledam bled in bolan in da lahko test izpustim, če ITF pošljem pisno obrazložitev. Pismo mi je narekovala in me izpustila brez odvzema krvi. Bila je zelo razumevajoča,'' je povedal 27-letnik in dodal, da je napravil napako, ko je zdravnici slepo zaupal. ''Zdravnica mi ni povedala, da karkoli tvegam,'' je žalostno pripomnil Srb, ki se je med testiranjem počutil kot kriminalec.

ITF je Troickija suspendirala do 24. januarja 2015.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.