Šport > Nogomet
12 ogledov

Odstop vodilnih na nogometni zvezi

jamajka nogometaš EPA
Tehnični direktor jamajške nogometne zveze Alfredo Montesso in njegov rojak Luciano Gama sta odstopila zaradi pozitivnega rezultata na dopinškem testu pri enem izmed reprezentantov.

Tehnični direktor jamajške nogometne zveze, Brazilec Alfredo Montesso, in njegov rojak Luciano Gama, selektor mlade reprezentance do 20 let, sta v četrtek odstopila zaradi pozitivnega rezultata na dopinškem testu pri enem izmed reprezentantov.

Montesso in Gama sta se za odhod odločila le dan po tem, ko je jamajška nogometna zveza (JFF) sporočila, da je bil eden izmed igralcev po tekmi s Hondurasom pozitiven na dopinškem testu. Sledi nedovoljenih poživil so našli v urinu nogometaša, čigar imena nogometna zveza ni razkrila. Horrace Burrell, predsednik JFF, je povedal, da pozitivni nogometaš ni igral na tekmi proti Hondurasu, a je bil po njej naključno izbran za dopinški test.

Dopinški škandali kot brezno brez dna

V zadnjem mesecu je to še eden izmed pozitivnih dopinških primerov, ki te dni pretresajo jamajški šport. Pred tednom dni je svetovno športno javnost dosegla novica, da sta bila pozitivna tudi jamajška sprinterja Asafa Powell in Sherone Simpson.

Reprezentanca Jamajke je trenutno na zadnjem mestu svoje kvalifikacijske skupine za svetovno prvenstvo v Braziliji. Po šestih tekmah imajo le dve točki in se bodo zato težko uvrstili na zaključni turnir najboljših reprezentanc naslednje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.