Šport
22 ogledov

Mediji: Campbell-Brownova pozitivna

veronica campbell  brown EPA
Jamajška atletinja Veronica Campbell-Brown naj bi bila po pisanju domačih medijev pozitivna na dopinškem testu in avgusta v Moskvi ne bo mogla braniti naslova svetovne prvakinje v teku na 200 m. V njenem telesu naj bi odkrili sledove zdravila lasix, ki odvaja vodo iz telesa. Tekmovalka je doslej osvojila 16 odličij na olimpijskih igrah in SP.

Jamajška zveza njenega imena ni potrdila, sporočila je le, da je imela ena izmed atletinj pozitiven vzorec A, da pa še ni bil opravljen drugi test. Njeno ime pa sta javnosti prva sporočila časnik Gleaner in državna televizija.

Gleaner je poročal, da naj bi bila Veronica Campbell-Brown pozitivna na mitingu 4. maja letos v Kingstonu. Enaintridesetletna atletinja je po navedbah dnevnika odpovedala svoja nastopa na mitingu v kanadskem Edmontonu 29. junija in ne bo tekmovala na jamajškem prvenstvu konec naslednjega tedna, kar pomeni, da ne bo mogla nastopiti niti na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Campbell-Brownova je v tekih na 200 m osvojila zlati olimpijski odličji leta 2004 v Atenah in leta 2008 v Pekingu, četrta pa je bila lani na olimpijskih igrah v Londonu. V britanski prestolnici je bila še bronasta na 100 m, s štafeto 4 X 100 m pa je osvojila srebro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.