Hrvati blizu "solatnega krožnika"

Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvaška teniška reprezentanca potrebuje le še eno zmago iz naslednjih dveh dvobojev, da drugič v zgodovini postane zmagovalka Davisovega pokala.
Oglej si celoten članek

V Zagrebu po igri parov Hrvaška vodi z 2:1; Marin Čilić in Ivan Dodig sta premagala argentinsko navezo Juan Martin del Potro/Leonardo Mayer s 7:6, 7:6 in 6:3.

Hrvaška ima v nedeljo dve zaključni žogi. Najprej se bosta pomerila prvorangirana igralca, Marin Čilić in Juan Martin del Potro, v primeru zmage slednjega in izenačenja skupnega izida na 2:2 pa bi o naslovu odločala Ivo Karlović in Federico Delbonis.

Hrvaška je doslej le enkrat igrala v finalu in leta 2005 zmagala v Bratislavi, za Argentince pa je to že peti finale, vse dosedanje - 1981, 2006, 2008, 2011 - so zapustili sklonjenih glav.

Potem ko sta se v petek reprezentanci po skoraj sedmih urah igre razšli z 1:1, Marin Čilić je Federica Delbonisa premagal šele v petem nizu, Juan Martin del Potro pa Iva Karlovića s 3:1, je igra parov tehtnico močno nagnila na domačo stran.

Čilić in Dodig sta dokazala svojo kakovost. Uvodna dva niza sta dobila v podaljšani igri na 2 in 4, v tretjem pa sta bila po dveh urah in 42 minutah boljša s 6:3.

"Kockasti" nepremagani v dvojicah

Varovanci kapetana Željka Krajana, ki je sicer tudi trener in partner naše Polone Hercog, so vse tri letošnje obračune v Davisovem pokalu zmagali s 3:2 in na vseh treh so dobili igro parov. In to v četrtfinalu ameriška brata Bryan, ki veljata za najboljšo moško dvojico vseh časov, v polfinalu pa še Francoza Nicolasa Mahuta in Pierre-Hugues Herberta, ki sta trenutno prva dvojica sveta.

Oba kapetana sta v soboto na igrišče poslala najmočnejša orožja - pri Hrvatih je namesto predvidenega oziroma taktično postavljenega Franka Skugorja pričakovano zaigral Čilić.

Davisov pokal, finale:

HRVAŠKA - ARGENTINA 2:1*

Petek, 25. 11.:
Marin Čilić - Federico Delbonis 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2
Ivo Karlović - Juan Martin del Potro 4:6, 7:6, 3:6, 5:7

Sobota, 26. 11.:
Marin Čilić/Ivan Dodig - Juan Martin del Potro/Leonardo Mayer 7:6 (2), 7:6 (4), 6:3

Nedelja, 27. 11.:
Marin Čilić - Juan Martin del Potro
Ivo Karlović - Federico Delbonis

* - igrajo na tri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.