Šport
48 ogledov

Hrvati blizu "solatnega krožnika"

Marin Čilić Ivan Dodig Hrvaška Argentina Davisov pokal EPA
Hrvaška teniška reprezentanca potrebuje le še eno zmago iz naslednjih dveh dvobojev, da drugič v zgodovini postane zmagovalka Davisovega pokala.

V Zagrebu po igri parov Hrvaška vodi z 2:1; Marin Čilić in Ivan Dodig sta premagala argentinsko navezo Juan Martin del Potro/Leonardo Mayer s 7:6, 7:6 in 6:3.

Hrvaška ima v nedeljo dve zaključni žogi. Najprej se bosta pomerila prvorangirana igralca, Marin Čilić in Juan Martin del Potro, v primeru zmage slednjega in izenačenja skupnega izida na 2:2 pa bi o naslovu odločala Ivo Karlović in Federico Delbonis.

Hrvaška je doslej le enkrat igrala v finalu in leta 2005 zmagala v Bratislavi, za Argentince pa je to že peti finale, vse dosedanje - 1981, 2006, 2008, 2011 - so zapustili sklonjenih glav.

Potem ko sta se v petek reprezentanci po skoraj sedmih urah igre razšli z 1:1, Marin Čilić je Federica Delbonisa premagal šele v petem nizu, Juan Martin del Potro pa Iva Karlovića s 3:1, je igra parov tehtnico močno nagnila na domačo stran.

Čilić in Dodig sta dokazala svojo kakovost. Uvodna dva niza sta dobila v podaljšani igri na 2 in 4, v tretjem pa sta bila po dveh urah in 42 minutah boljša s 6:3.

"Kockasti" nepremagani v dvojicah

Varovanci kapetana Željka Krajana, ki je sicer tudi trener in partner naše Polone Hercog, so vse tri letošnje obračune v Davisovem pokalu zmagali s 3:2 in na vseh treh so dobili igro parov. In to v četrtfinalu ameriška brata Bryan, ki veljata za najboljšo moško dvojico vseh časov, v polfinalu pa še Francoza Nicolasa Mahuta in Pierre-Hugues Herberta, ki sta trenutno prva dvojica sveta.

Oba kapetana sta v soboto na igrišče poslala najmočnejša orožja - pri Hrvatih je namesto predvidenega oziroma taktično postavljenega Franka Skugorja pričakovano zaigral Čilić.

Davisov pokal, finale:

HRVAŠKA - ARGENTINA 2:1*

Petek, 25. 11.:
Marin Čilić - Federico Delbonis 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2
Ivo Karlović - Juan Martin del Potro 4:6, 7:6, 3:6, 5:7

Sobota, 26. 11.:
Marin Čilić/Ivan Dodig - Juan Martin del Potro/Leonardo Mayer 7:6 (2), 7:6 (4), 6:3

Nedelja, 27. 11.:
Marin Čilić - Juan Martin del Potro
Ivo Karlović - Federico Delbonis

* - igrajo na tri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.