Hrvati čez Argentince

Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvaški košarkarji so v 2. kolu skupine B premagali Argentino.
Oglej si celoten članek

Hrvaška košarkarska reprezentanca je v 1. krogu svetovnega prvenstva šele po podaljšku strla odpor Filipinov, v današnji prvi tekmi skupine B pa je opravila z Argentino z 90:85. V skupini C je bila Dominikanska republika boljša od Nove Zelandije s 76:63, na uvodni tekmi "slovenske" skupine D pa je Avstralija visoko ugnala Južno Korejo z 89:55.

Hrvaška je imela ob pomembni zmagi veliko razpoloženih igralcev, najbolj pa so izstopali Kruno Simon z 18 točkami, Bojan Bogdanović in Dario Šarić dosegla po 16 točk. Pri Južnoameričanih je blestel Luis Scola s 30 točkami.

Dominikanska republika je dosegla prvo zmago v Španiji, po sobotnem porazu z Ukrajino je danes v Bilbau ukanila Novo Zelandijo. Prvi strelec tekme je bil Francisco Garcia z 29 točkami, pri poražencih pa je bil najbolj učinkovit Thomas Abercrombie z 22 točkami.

Košarkarji iz "dežele tam spodaj" v Las Palmasu niso imeli težav z Južnokorejci, najbolj učinkovit pa je bil Joe Ingeles s 17 točkami, medtem ko sta Cameron Bairstow in Aron Baynes dosegla po 13 točk. Slovenija se bo danes na Kanarskih otokih pomerila z Mehiko, Litva pa z Angolo.

Francozi za točko boljši od Srbov

V skupini A so se po dramatični končnici tekme Francija - Srbija veselili Francozi, čeprav so bili tudi Srbi blizu uspehu. A po vodstvu Srbije s 73:71 so Francozi izenačili štiri sekunde pred koncem, v končnici pa so nato po osebni napaki Miroslava Raduljice v zadnji sekundi izkoristili prosti met ter odločili zmagovalca. Raduljica je bil sicer najboljši strelec Srbije z 21 točkami, Joffrey Lauvergne, ki je tudi zadel odločilni proti met, jih je za Francijo zbral 19.

V drugi tekmi te skupine Brazilija - Iran z izjemo izenačene prve četrtine ni bilo vprašanja o zmagovalcu, Brazilci so si na koncu priigrali 29 točk naskoka. Alex Garcia je bil z 12 točkami najbolj razpoložen pri Braziliji, točko več je za Iran dosegel Mohamed Jamshidi.

Senegalci so v skupini B ugnali Portoriko z 82:75, potem ko so Portoričani za devet točk dobili prvo četrtino. Mohamed Faye je senegalsko ekipo popeljal do uspeha z 20 točkami, Gorgui Dieng je dodal 13 skokov, pri poražencih je imel najboljši točkovni izkupiček Renaldo Balkman z 21 točkami.

Finci so si opomogli po katastrofi proti ZDA v prvi tekmi in so v drugem krogu skupine C premagali Ukrajino z 81:76. Tekma je bila večji del izenačena, Finci so do odločilne prednosti prišli v tretji četrtini. Na koncu je bil najboljši strelec pri zmagovalci Shawn Huff s 23 točkami, tudi pri Ukrajincih pa je bil najboljši naturalizirani Američan Eugene Jeter s 24 točkami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.