Šport
48 ogledov

Hrvati čez Argentince

Bojan Bogdanović EPA
Hrvaški košarkarji so v 2. kolu skupine B premagali Argentino.

Hrvaška košarkarska reprezentanca je v 1. krogu svetovnega prvenstva šele po podaljšku strla odpor Filipinov, v današnji prvi tekmi skupine B pa je opravila z Argentino z 90:85. V skupini C je bila Dominikanska republika boljša od Nove Zelandije s 76:63, na uvodni tekmi "slovenske" skupine D pa je Avstralija visoko ugnala Južno Korejo z 89:55.

Hrvaška je imela ob pomembni zmagi veliko razpoloženih igralcev, najbolj pa so izstopali Kruno Simon z 18 točkami, Bojan Bogdanović in Dario Šarić dosegla po 16 točk. Pri Južnoameričanih je blestel Luis Scola s 30 točkami.

Dominikanska republika je dosegla prvo zmago v Španiji, po sobotnem porazu z Ukrajino je danes v Bilbau ukanila Novo Zelandijo. Prvi strelec tekme je bil Francisco Garcia z 29 točkami, pri poražencih pa je bil najbolj učinkovit Thomas Abercrombie z 22 točkami.

Košarkarji iz "dežele tam spodaj" v Las Palmasu niso imeli težav z Južnokorejci, najbolj učinkovit pa je bil Joe Ingeles s 17 točkami, medtem ko sta Cameron Bairstow in Aron Baynes dosegla po 13 točk. Slovenija se bo danes na Kanarskih otokih pomerila z Mehiko, Litva pa z Angolo.

Francozi za točko boljši od Srbov

V skupini A so se po dramatični končnici tekme Francija - Srbija veselili Francozi, čeprav so bili tudi Srbi blizu uspehu. A po vodstvu Srbije s 73:71 so Francozi izenačili štiri sekunde pred koncem, v končnici pa so nato po osebni napaki Miroslava Raduljice v zadnji sekundi izkoristili prosti met ter odločili zmagovalca. Raduljica je bil sicer najboljši strelec Srbije z 21 točkami, Joffrey Lauvergne, ki je tudi zadel odločilni proti met, jih je za Francijo zbral 19.

V drugi tekmi te skupine Brazilija - Iran z izjemo izenačene prve četrtine ni bilo vprašanja o zmagovalcu, Brazilci so si na koncu priigrali 29 točk naskoka. Alex Garcia je bil z 12 točkami najbolj razpoložen pri Braziliji, točko več je za Iran dosegel Mohamed Jamshidi.

Senegalci so v skupini B ugnali Portoriko z 82:75, potem ko so Portoričani za devet točk dobili prvo četrtino. Mohamed Faye je senegalsko ekipo popeljal do uspeha z 20 točkami, Gorgui Dieng je dodal 13 skokov, pri poražencih je imel najboljši točkovni izkupiček Renaldo Balkman z 21 točkami.

Finci so si opomogli po katastrofi proti ZDA v prvi tekmi in so v drugem krogu skupine C premagali Ukrajino z 81:76. Tekma je bila večji del izenačena, Finci so do odločilne prednosti prišli v tretji četrtini. Na koncu je bil najboljši strelec pri zmagovalci Shawn Huff s 23 točkami, tudi pri Ukrajincih pa je bil najboljši naturalizirani Američan Eugene Jeter s 24 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.