Šport
13 ogledov

Zdovc previden, Mehičani odločni

Slovenija, Avstralija EPA
Po uspehu proti Avstraliji se bodo danes popoldne slovenski košarkarji podali v lov na zmago proti Mehiki, ki bi jim praktično že zagotovila odlično izhodišče pred odločilnimi boji.

"Proti Avstralcem smo odigrali na visokem nivoju. Imeli smo nekaj padcev, vendar smo skozi celotno srečanje držali soliden ritem," se je pred napovedjo dvoboja proti Mehiki sladke zmage proti Avstralcem še enkrat dotaknil slovenski selektor Jure Zdovc. Odlična igra v napadu in skozi večji del srečanja solidna obramba – to je bil recept za uvodno zmago na svetovnem prvenstvu, ki je Zdovčevi četi dala dodaten zagon: "Kljub Goranovim težavam z osebnimi napakami, smo zdržali do konca. Čaka nas še ogromno dela, v tem trenutku pa je zelo pomembno, da so fantje stopili skupaj."

Že danes bo v Areni Gran Canaria na sporedu dvoboj drugega kroga predtekmovalnega dela proti Mehiki, ki lahko Slovencem prinese ogromno. Slovenski selektor se zaveda vseh pasti, ki jih prinaša tekma proti brezkompromisnim Mehičanom: "Zagotovo nam ne bo lahko. Proti Avstraliji nismo bili pod takšnim pritiskom zmage, tokrat pa bomo mi favoriti pred pričetkom tekme."

Brez vnaprejšnje predaje

Na drugi strani so Mehičani nastope v Las Palmasu začeli s porazom proti Litvi, ki pa ni omajal 
njihove samozavesti. Branilec Roman Martinez je sinočnji dvoboj takole opisal: "S prvim polčasom smo lahko zelo zadovoljni, v nadaljevanju tekme pa nam je preprosto zmanjkalo moči in Litovci so izkoristili velji izbor kakovostnih igralcev. Borili smo se po najboljših močeh, vendar to ni bilo dovolj."

V obračun proti Slovencem bodo Mehičani vstopili odlično pripravljeni: "Proti Sloveniji nas čaka 
nova težka tekma. Grez za zelo kakovostno moštvo, ki igra dobro košarko. Upam, da bomo zdržali v visokem ritmu vseh štirideset minut, saj se le tako lahko nadejamo uspehu. Slovence smo si ogledali na nekaterih posnetkih, še posebej na pripravljalnem dvoboju proti Američanom, pozorno pa smo jih spremljali tudi na prvi tekmi proti Avstraliji. Dodatno analizo bomo opravili pred samo tekmo in verjamem, da bomo imeli dovolj podatkov za dobro pripravo na tekmo."

Martinez je za konec potrdil, da Slovence popoldne čaka nabrušen tekmec: "Mi smo ponosen narod in nobenemu ne bomo vnaprej podpisali predaje. Slovencem ne priznavamo vloge favoritov, saj verjamemo, da smo jih sposobni premagati. Ob pomoči naših navijačev se bomo odločno podali v novo bitko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.