Šport
34 ogledov

"Visoki fantje se bodo morali stepsti"

Zdovc prijateljska tekma Slovenija ZDA Las Palmas EPA
Glede na bogate igralske izkušnje iz največjih tekmovanj je bržkone razumljivo, da slovenski selektor Jure Zdovc današnji uvodni dvoboj svetovnega prvenstva proti Avstraliji pričakuje brez posebne nervoze.

"Kot kaže fantje komaj čakajo prvo tekmo. Zadnja dva treninga sta potekala v takšnem ritmu kot sama tekma, tako da smo dobro pripravljeni. V pripravi na tekmo proti Avstraliji smo imeli štiri sestanke, eden pa bo na sporedu pred tekmo, tako da skrivnosti ni. Če hočemo zmagati, moramo odigrati dobro tekmo," je bil pred popoldanskim obračunom proti Avstraliji odločen selektor Jure Zdovc.

Slovenski košarkarji so včeraj dopoldne trenirali v pomožmni dvorani, popoldanski trening pa so 
opravili na prizorišču svetovnega prvenstva, ki so ga dodobra spoznali že na torkovi pripravljalni 
tekmi proti Američanom, tako da so se že privadili na Areno Gran Canaria: "Zadnji dopoldanski 
trening pred tekmo bo v največji meri potekal v lažjem ritmu, tako da bodo košarkarji pozornost 
posvetili metu, sicer pa smo igro Avstralcev spoznali do potankosti."

In na katere elemente igre morajo biti Slovenci osredotočeni na tekmi proti kengurujem? "Gre za 
zelo kakovostno reprezentanco, ki premore širok spekter adutov. Če pogledamo seznam igralcev, lahko hitro opazimo, da večina reprezentantov igra v ligi NBA ter v močnih evropskih klubih. Imajo kvaliteto, pa tudi določene slabosti. Njihova glavna moč so centri, ki pa se slabše vračajo v obrambo. Napadalne akcije Avstralcev so dokaj specifične, tako da bomo morali malce prilagoditi našo obrambo."

Avstralski centri niso nič posebnega

Že vrabci na meji čivkajo, da je najmočnejše orožje Avstralije centrska linija, ki pa Zdovca na 
pripravljalnih tekmah ni posebej prepričala: "Res je, da je njihov glavni aduti igra po globini, vendar pa ta ni nič posebnega. Zagotovo nas bodo skušali napasti preko centrov. Naši visoki fantje se bodo pač morali stepsti. Morda bodo skušali presenetiti tudi z nizko peterko, vendar moramo biti pripravljeni na vse."

Povratnik na selektorsko mesto v slovenski reprezentanci je tekom priprav večkrat potožil, da 
vzdušje med košarkarji ni na nivoju, tudi sam pa ne ve natančno kaj lahko danes pričakuje od svojih varovancev: "Želim si, da fantje igrajo mostveno košarko. Proti Američanom smo v določenih obdobjih že odigrali na takšen način in upam, da bo tako tudi proti Avstraliji."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.