Šport
21 ogledov

"Verjamemo v kakovost naše reprezentance"

košarka Saša Despot
Natančni meti iz razdalje Klemena Prepeliča bodo še kako dobrodošli za razbijanje avstralske obrambe na uvodnem obračunu slovenske reprezentance na letošnjem Mundobasketu v Španiji.

V kakšnem stanju pričakujete prvo tekmo proti Avstraliji?
Lahko rečem, da napetost narašča. Še posebej med novinci, ki smo prvič na takšnem velikem tekmovanju. Pred tekmo se moramo čim bolj spočiti in upam, da bomo pripravljeni pričakali prvo tekmo.

Je bilo na zadnjih treningih morda prisotnih več iskric?
Niti ne. Vemo s kakšnimi cilji smo prišli v Španijo in zavedamo se naših sposobnosti. Stremimo k temu, da izpolnimo to kar smo si zamislili in verjamemo v kakovost naše reprezentance, tako da ni potrebe za posebno nervozo.

Ste v taktičnem smislu s selektorjem Zdovcem že razdelali vse podrobnosti?
V največji meri je vse že dogovorjeno. Pred samo tekmo bomo na sestanku pogledali še nekaj 
videoposnetkov igre Avstralije, tako da bomo povsem nared na pričetek tekme.

Lahko pričakujemo, da boste branilci nekaj več pozornosti namenili pomaganju centrom pri obrambnih akcijah?
To zagotovo, saj imajo Avstralci v prvi peterki kar nekaj visokih košarkarjev. Vseh pet igralcev, ki bodo na parketu, bo morali opraviti veliko dela pod obročema. Čim boljše moramo zapirati skok in pobirati takoimenovane 'odpadke', kar bo nasprotnikom omogočilo hiter prenos žoge v napad.

Vam koši ustrezajo?
Celotna dvorana je enkratna, tako tudi samo koši. Upam, da bodo naši navijači pripravili pravo 
vzdušje in da bomo skupaj proslavili čim več zmag. Na prizorišču smo že nekaj dni, tako da smo 
se dobro prilagodili na razmere. Tudi klimatske razmere nam ustrezajo. Košarkarska zveza nam je omogočila odlične pogoje, mi pa moramo z dobrim rezultatom narediti svoj del posla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.