Šport
50 ogledov

Zdovc: "Avstralija je tekmec po meri"

ogrevanje Nikolić Goran Dragić Slokar prijateljska tekma Slovenija ZDA Las Palma EPA
Slovensko košarkarsko reprezentanco danes ob 17.30 čaka prva tekma na 17. svetovnem prvenstvu v Španiji. V Las Palmasu se bo pomerila z Avstralijo.

Slovenski košarkarji uvod v prvenstvo pričakujejo z nestrpnostjo. Po skoraj mesecu in pol priprav bodo pod vodstvom kapetana Gorana Dragića tekmovali v skupini z Litvo, Mehiko, Angolo, Južno Korejo ter Avstralijo, ki se bo 'junakom' zoperstavila s štirimi igralci iz lige NBA ter še z nekaj odličnimi košarkarji, ki si kruh služijo v ugledih evropskih klubih.

Selektor Slovenije Jure Zdovc ima pred štartom prvenstva mešane občutke. Po eni strani se veseli začetka, po drugi pa bi potreboval še nekaj časa, da zasedbo popolna uigra. "Avstralija je tekmec po meri, saj gre za odlično reprezentanco, proti kateri bomo morali igrati izredno dobro in pametno. Zmaga v uvodu nam bi prišla zelo prav, hkrati pa se zavedamo, da je tekem še veliko in da bodo odločilne šele prišle," pravi Zdovc.

Američani branijo naslov

Svetovno prvenstvo se bo začelo v štirih španskih mestih. Poleg Kanarskih otokov so prizorišča tekmovalnih bojev, ki bodo potekali do 4. septembra, še Bilbao, Granada in Sevilla. Iz vsake od štirih predtekmovalnih skupin s po šestimi moštvi bodo v osmino finala napredovale štiri najboljše ekipe. 

Sledili bodo dvoboji na izpadanje v Barceloni ter Madridu, kjer bosta tudi tekmi za medalje, 13. septembra, za bron in v nedeljo, 14. septembra, veliki finale. Naslov svetovnih prvakov branijo košarkarji ZDA.

Osmina finala, četrtfinale, ...

Za Slovenijo bo to tretji zaporedni nastop na svetovnih prvenstvih. Na prvem leta 2006 na Japonskem je prišla do osmine finala, pred štirimi leti v Turčiji pa do četrtfinala in pod vodstvom Memija Bečirovića osvojila končno osmo mesto.

V skupini D sta prvi dan na sporedu še tekmi Angola - Južna Koreja (13.30) ter ob 20. uri Mehika - Litva. Na ostalih prizoriščih pa Hrvaška - Filipini, Ukrajina - Dominikanska republika, Egipt - Srbija, Nova Zelandija - Turčija, Portoriko - Argentina, Francija - Brazilija, Grčija - Senegal, ZDA - Finska ter Iran - Španija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.