Šport
14 ogledov

Pripravljeni na Avstralce

Zdovc Klobučar prijateljska tekma Slovenija ZDA Las Palmas EPA
Medtem ko so se organizatorji ukvarjali s podrobnostmi pri ureditvi dvorane, je selektor Jure Zdovc 24 ur pred prvim obračunom svetovnega prvenstva na parketu s svojimi varovanci pilil še zadnje detajle.

Večina popoldanskega odprtega treninga v Areni Gran Canaria je minila v igri pet na pet, Jure Zdovc pa je skupaj s pomočnikom Stefanosom Dedasom svojim košarkarjem posredoval napotke, tako za igro v obrambi kot v napadu. Pri reprezentantih je bilo opazne kar precej nervoze, kar je pred prvo tekmo na Mundobasketu razumljivo, na srečo pa so vsi v zadovoljivem zdravstvenem stanju, le Uroš Slokar ima manjše bolečine v vratu, a bo nared za bitko pod obroči.

"Posebnih novosti ni, novo je le to, da smo končno vsi zdravi. Prepričan sem, da smo dobro 
pripravljeni, čeprav ni nekega posebnega pravila. Fantom sem omenil, da so bili morda na zadnjih dveh treningih pasivni. Morda je to posledica določenega pritiska pred uvodno tekmo. Do tekme bomo še enkrat predelali vse podrobnosti, glavno pa bo kaj bodo fantje pokazali na parketu. Na sestankih tekem pač ni mogoče zmagati," je po treningu dejal Zdovc.

Organizator igre Jaka Klobučar nestrpno pričakuje prvi sodniški met: "Na Kanarskih otokih smo že skoraj teden dni in sedaj bo končno napočil težko pričakovani čas za prvo tekmo proti Avstralcem. Svetovno prvenstvo se začenja, naša energija pa se dviguje in prepričan sem, da bo jutri na najvišji točki. Nadejamo se uspeha, a se po drugi strani zavedamo, da bo zelo težko, saj imajo Avstralci zelo dobro ekipo."

Izkušeni Domen Lorbek verjame, da je skušpaj s soigralci dobro pripravljen na ognjeni krst: 
"Potrebno bo garati vseh štirideset minut na obeh straneh parketa. Tekme ne moremo zmagati samo z eno dobro odigrano četrtino. Avstralci imajo močne centre, obenem pa hitro tečejo v protinapad. Pomembno je, da jim pariramo v skoku. V glavi imamo samo to tekmo, šele po njej bomo razmišljali o Mehiki."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.