Šport
26 ogledov

Slovenci na novo košarkarsko romanje

Las Palmas Katarina Ponjavić
Že na torkovi pripravljalni tekmi proti ZDA je Slovenijo v Las Palmasu spodbujalo več kot 60 navijačev, do sobotnega uvodnega obračuna na Sp proti Avstraliji pa naj bi na Kanarske otoke pripotovale še več sto slovenskih ljubiteljev košarke.

Avtocesta med Ljubljano in Milanom je bila danes zjutraj polna kombijev in avtomobilov s slovenskimi registracijami, saj so se zvesti navijači, ki se niso odločili za usluge turističnih agencij, z bližnjih italijanskih letališč v lastni režiji množično odpravili na košarkarsko romanje na Kanarske otoke. Že vrsto let ima slovenska reprezentanca na največjih tekmovanjih bučno podporo s tribun, ki ne bo izostala tudi tokrat, čeprav so se na prvo žogo Kanarski otoki zdeli kot (pre)draga destinacija. S kančkom iznajdljivosti in orgnizacijskih sposobnosti pa so si vendarle številni uredili let in bivanje po ugodni ceni ter konec poletja namenili košarkarskim užitkom na atraktivni destinaciji.

košarka | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Večina navijačev si je za bivanje izbrala hotele in apartmaje ob plaži Canteras v Las Palmasu, kjer bodo reprezentance v skupini D tudi odigrale prvi del tekmovanja, nekateri so se naselili v Maspalomasu, vsi skupaj pa bodo (slovenskim) zmagam lahko nazdravljali v navijaški coni v bližini pristanišča Las Palmas. Po besedah Uroša Slokarja, ki ima kar nekaj izkušenj z igranjem na Kanarskih otokih, bo vzdušje v Areni Gran Canaria in samem mestu pravo košarkarsko: "Ljudje imajo radi košarko in z novo dvorano se je zanimanje že povečalo. Ne dvomim, da bo na tekmah svetovnega prvenstva dvorana polna."

"Žura se skoraj vsak dan"

Glede na tradicijo je v izjemno akustični dvorani pričakovati pravi navijaški dvoboj med Slovenci in Litovci, tako da bodo tribune večinoma obarvane v zeleno barvo. Po Slokarjevem prepričanju pa bodo obiskovalci lahko uživali tudi v izvenkošarkarskem dogajanju: "Celoten otok lahko prevoziš v dveh do treh urah, tako da bodo lahko navijači ob prostih dnevih imeli kar nekaj priložnosti za krajše izlete. Posebej je vredno pogledati stari del mesta Las Palmas, plaži Canteras in del Ingles, naravni fenomen Dedo de Dios, pa tudi številne muzeje in parke v mestu. Izredno zanimivo je tudi vulkansko območje, pa tudi manjše vasice, kjer lahko začutiš pravi utrip Kanarskih otokov."

Slovenija Francija EuroBasket četrtfinale Stožice Ljubljana navijači gledalci | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Za konec je Slokar razkril, da slovenske navijače, ki so se na dolgo pot odpravili odlično razpoloženi, čakajo dolge noči: "Nočno življenje na otoku je izjemno pestro. Morda si domačini vzamejo malce časa za počitek le ob ponedeljkih, sicer pa se žura skoraj vsakodnevno." Prva večja skupina slovenskih navijačev je lahko že danes popoldne uživala na peščenih plažah ob prijetnih 29 stopnijah Celzija, podobne temperature pa naj bi v svetovno znanem letovišču vztrajale tudi v naslednjih dneh.

Tudi košarkarji se dobro počutijo na Kanarskih otokih."V Las Palmasu se počutimo zares odlično, saj so pogoji za treninge zelo dobri, gostitelji izjemno gostoljubni ter ustrežljivi, hrana raznovrstna, prevozi točni, ne gre pa pozabiti niti prijetne klime in velikega zanimanja domačinov za košarko ter vse, kar je povezano s svetovnim prvenstvom. Želimo pa si seveda tudi, da nam bi otok Gran Canaria v lepem spominu ostal tudi zavoljo dobrih iger, a ta, tekmovalni del nas, jasno, šele čaka," je povedal direktor članskih reprezentanc in marketinga Matej Avanzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.