Šport
10 ogledov

Adut Avstralcev bo obramba

Luc Longley Chicago Bulls Reševalni pas/Twitter
Košarkarska reprezentanca Avstralije, ki jo v soboto zvečer čaka uvodni obračun svetovnega prvenstva proti Sloveniji, je priprave zaključila z visokim porazom proti Franciji, ki pa strokovnega štaba kengurujev ni potrl.

V obračunu v Strasbourgu so favorizirani galski petelini Avstralce ugnali s 73:50, pri poražencih pa je bil najbolj učinkovit nekdanji center Union Olimpije Aron Baynes, ki je Francozom nasul 17 točk in temu dodal še 11 skokov ter tri blokade.

Kljub dvojnemu dvojčku pa se Baynes skupaj s soigralci ni uspel kosati z razigranimi domačini, a je član strokovnega štaba Avstralcev Luc Longley tudi v porazu našel nekaj pozitivnih stvari.

Brez ritma v napadu...

"Nikakor nismo našli pravega ritma v napadu, saj so Francozi odlično branili svoj obroč in nas izrinili iz prostora pod košem, kjer smo ponavadi najmočnejši," je igro avstralskih reprezentantov na ponedeljkovem srečanju ocenil Longley.

Član šampionske generacije Chicago Bullsov, s katerimi je osvojil tri naslove prvaka v ligi NBA, je bil bistveno bolj zadovoljen z obrambno predstavo: "Naša tranzicijska obramba je delovala. Francozi ponavadi izkoristijo svojo hitrost in skušajo hitro zaključevati napade, a so naši fantje to uspešno preprečili."

... a s čvrsto obrambo

Avstralci bodo v soboto zagotovo trd oreh za Zdovčevo četo, Longley pa verjame, da bo avstralska obramba na svetovnem prvenstvu še bolj čvrsta: "Proti Francozom nismo bili v najboljšem ritmu, a smo prejeli le 73 točk, kar dokazuje, da smo odigrali kakovostno obrambo, saj smo igrali proti vrhunskemu tekmecu. Skozi celotne priprave smo dvigovali nivo naše obrambe in na temu moramo še dodatno delati na zadnjih treningih pred prvo tekmo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice