Šport
18 ogledov

Šok za Litvo: Kalnietis ostal brez SP

Mantas Kalnietis Litva EPA
Le tri dni pred začetkom svetovnega prvenstva v Španiji so evropski podprvaki ostali brez kapetana Mantasa Kalnietisa.

Reprezentanca Litve je na generalki za Mundobasket igrala v Zagrebu proti Hrvaški in visoko izgubila (94:80), a to ni bila najslabša novica za vrsto Jonasa Kazlauskasa. Zaradi poškodbe ključnice so evropski podprvaki namreč ostali brez Mantasa Kalnietisa

Organizator igre, ki si kruh služi pri Lokomotivi Kuban, jo je skupil ob prodoru, ko se je po izhodu iz bloka zaletel v enega od nasprotnikov. Po reakciji Kalnietisa, ki se je z bolečo grimaso na obrazu prijel za desno rame, in njegovih soigralcev se je takoj dalo slutiti, da gre za težjo poškodbo kapetana Litve. Namesto njega bo na SP igral Adas Juškevičius, ki je sicer odpadel s seznama potnikov na SP pred srečanjem z našimi južnimi sosedi.

Lani blestel na Eurobasketu

Kalnietis je bil član litovske reprezentance leta 2010, ko je Litva na SP prišla do bronastega odličja za ZDA in domačo Turčijo. Igral je tudi na lanskem Eurobasketu v Sloveniji in se okitil s srebrom po finalnem porazu proti Francozom. 27-letnik je na lanskem EP povprečno dosegal po 12 točk, pet asistenc in tri skoke na tekmo.

Slovenija bo z Litvo igrala v skupinskem delu bližnjega Mundobasketa, Kazlauskasova vrsta pa bo glavni konkurent izbrancev Jureta Zdovca za prvo mesto v skupini. Slovenci so se z Litovci dvakrat pomerili že v pripravljalnem obdobju in v gosteh zabeležili poraz, v Stožicah pa zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.