Šport
47 ogledov

Z Litvo za vzpodbudno popotnico

košarka Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca se bo danes poslovila od svojih navijačev, saj bo odigrala zadnjo pripravljalno tekmo v Sloveniji pred odhodom na svetovno prvenstvo v Španiji.

Na turnirju Telemach v ljubljanskih Stožicah se bodo Slovenci v tretjem, zadnjem krogu pomerili s še neporaženo Litvo, tekma bo na sporedu ob 20.05. Vstopnico za srečanje, na katerem se bo izbrana vrsta poslovila od domačih navijačev, si lahko zagotovite tudi s pomočjo Žurnala in Telemacha.

Slovenci imajo na domačem turnirju doslej polovičen izkupiček, saj so dobili tekmo z Iranom, po pravi drami in podaljšku pa v petek klonili proti Brazilcem s 84:88. Litva, s katero so Slovenci izgubili že na podobnem turnirju v Kaunasu, pa bo za Slovence spet precejšen izziv, saj evropski podprvaki ne le, da ne poznajo poraza v dvorani Stožice, kjer so bili na lanskem EP drugi, temveč doslej v pripravah na SP sploh še niso izgubili.

Zdovc: "Brazilcem smo podarili zmago"

Selektor Jure Zdovc je tekmo z Brazilijo ocenil kot zelo zanimivo, po preveč izgubljenih žogah v prvem polčasu pa se je njegova ekipa vrnila v igro in začela v serijah zadevati trojke. A tudi to ni bilo dovolj, saj so Brazilci ob koncu izničili prednost domače ekipe in po podaljšku zmagali.

"Z agresivnostjo smo malo zaživeli in zadeli nekaj trojk, vse pa je bila posledica dobre obrambe. Mi smo imeli nekaj srečnih metov, a na koncu nerazumljivo podarili zmago. Proti takšnim ekipam si tega ne smemo privoščiti," je Zdovc strnil dogajanje na petkovi tekmi in namignil, na kaj bodo morali paziti na tekmi z Litvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.