Šport
17 ogledov

"Težave so, a jih rešujemo"

Tiskovna konferenca ob predstavitvi Jureta Zdovca. Anže Petkovšek
Slovenski košarkarji so se deset dni pred začetkom svetovnega prvenstva zbrali v Ljubljani. "Bilo je že zaskrbljujoče, a na zadnji tekmi se je popravilo," pravi selektor Zdovc.

"Moramo vztrajati pri stvareh, ki smo si jih zastavili. To pomeni videti, kje so šibke in kje so dobre točke. Moramo vztrajati, tu ni pravila. Lahko bi šlo zdaj vse perfektno, pa na prvenstvu nato ne bi steklo. Bilo je že malo zaskrbljujoče, a na zadnji tekmi se je popravilo. Časa je še dovolj. Težave so, a jih rešujemo," po predzadnji pripravljalni postaji v Kaunasu razmišlja selektor Jure Zdovc.

Ta še vedno ne ve, kakkšno vlogo bo lahko na SP imel Erazem Lorbek: "O Erazmu ne morem povedati nič novega. Koleno naj bi bilo bolje, a naj bi še vedno otekalo pri večjih naporih. Kaj to pomeni, ne vem. Usedli se bomo po treningu in videli, kako naprej. Težko pa je govoriti na pamet ... Ne vem."

"Gre na bolje. Nekaj časa je še do SP, upam, da se mi bo uspelo pripraviti in tudi igrati. Čaka me še kar nekaj dela, telo mora biti zelo pripravljeno in tudi zdravje mora biti v redu. Koleno sem obremenil, ampak to še ni tisto, kar potrebuje noga za resno tekmovanje. Je pa šlo na bolje in upam, da bom zdaj stopnjeval fizično pripravljenost. Bomo videli," sicer pravi Lorbek, ki pa še ni mogel napovedati, ali bo lahko kakšno minuto zaigral že na turnirju v Stožicah.

V ospredju skok in komunikacija

"Od Gogija na prvi tekmi nisem veliko pričakoval, saj ni igral štiri mesece. Malo se je lovil, vsi od njega pričakujejo čudež, kar seveda ni mogoče. V finišu prve tekme je že pokazal svojo kakovost. Upam si trditi, da če proti Grkom ne bi gledali na minutažo, če bi igral pet minut več, bi lahko tekma potekala tudi drugače. Ni pa rečeno. Res pa je, da smo tudi brez njega proti Litvi igrali super. Je pa vsekakor pomemben, tu ni debate," pa je selektor povedal o prvem zvezdniku reprezentance Goranu Dragiću.

Na turnirju Telemach, ki se bo začel jutri, poleg gostiteljice Slovenije nastopajo še Iran, Brazilija in Litva (Slovenija se bo od četrtka do sobote z njimi merila v tem vrstnem redu, vsi slovenski dvoboji bodo v dvorani Stožice na sporedu ob 20.05). O tem, čemu bo posvetil še posebno pozornost v Ljubljani, pa Zdovc pravi: "Predvsem skok. Napad zelo slabo izvajamo, slabo beremo določene situacije v napadu in zato prihaja do posiljenih metov in skokov. Imamo neverjetno veliko težav v tranzicijski obrambi. To vračanje, komunikacija ... Tu imamo težave, dobimo veliko prelahkih košev. Obramba 5 na 5 ni slaba, imamo pa še rezervo. To bodo glavne stvari, na tem bomo delali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.