Šport
53 ogledov

Baynes: "Želimo osvojiti medaljo"

Union Olimpija Radnički liga ABA dvorana Stožice Baynes zabijanje Nebojša Tejić/ABA
Med najmočnejšimi orožji Avstralcev na jutrišnjem obračunu proti Sloveniji bo nedvomno center Aron Baynes, ki je skupaj s soigralci v Las Palmas pripotoval z najvišjimi cilji.

"Želimo osvojiti medaljo. Imamo dovolj talenta, znanja in moči, da to dosežemo. Upam, da bomo vzpostavili pravi ekipni duh in zaigrali kot moštvo, saj to prinaša zmage," je pred uvodnim obračunom svetovnega prvenstva v Španiji proti Zdovčevi četi odločen Aron Baynes.

Avstralski velikan je v pripravljalnem obdobju prikazal zelo solidno formo, tako da čaka Uroša Slokarja, Alena Omića in Miho Zupana pod obema obročema ogromno dela z nekdanjim član Union Olimpije, ki meni, da imajo 'Boomersi' pravi recept za uspešen mundial.

Najbrž se vrača v Evropo

"Tudi letošnje moštvo San Antonio Suprsov ni bilo najhitrejše, nismo bili najbolj fizično močni, nismo bili nezgrešljivi pri metih, vendar smo igrali moštveno košarko in to nam je vsak večer prinašalo zmage," je pojasnil 208 cm visoki center, ki je minulo sezono v dresu Ostrog zaključil s prvim prstanom za naslov prvaka v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Po nekaterih informacijah naj bi Baynes, ki je nosil avstralski dres tudi na svetovnem prvenstvu leta 2010 ter na olimpijskih igrah v Londonu pred dvema letoma, kariero nadaljeval v Evropi, saj si želi imeti na vsaki tekmi čim višjo minutažo: "Vseeno mi je kjer igram, zanima me le čim bolj pomembna vloga v ekipi. Vsak košarkar si želi vsakodnevnega napredka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.