Hrvati in Švicarji z eno nogo že v Rusiji

Foto: epa
Foto: epa
S tekmama v Zagrebu in Belfastu so se začele evropske dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji.
Oglej si celoten članek

Nogometna reprezentanca Hrvaške je na polnem zagrebškem Maksimirju na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij v Zagrebu premagala Grčijo (4:1). 

Hrvati so povedli v 13. minuti, ko je z bele točke zadel Luka Modrič. Najstrožjo kazen je zakrivil vratar Grčije Orestis Karnezis, ki je v kazenskem prostoru podrl Nikolo Kalinića. Prav Kalinić pa je šest minut pozneje povišal na 2:0, potem ko je s peto unovčil podajo Ivana Strinića. Grki so v 30. minuti znižali zaostanek, ko je po podaji Konstantinosa Fortounisa z glavo zadel Sokratis Papastathopoulos.

V petek se bosta na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij pomerili Švedska in Italija, v soboto pa še Danska in Irska. Povratne tekme bodo v nedeljo, ponedeljek in torek.

Že tri minute pozneje pa so Hrvati spet vodili za dva gola, Šime Vrsaljko je podal, Ivan Perišić pa zadel z glavo. Gostitelji so imeli do konca polčasa še nekaj lepih priložnosti, a je ostalo pri 3:1. V 49. minuti so Hrvati še povečali prednost, ko je po napaki grške obrambe do žoge pred golom prišel Andrej Kramarić in jo spravil v mrežo. To je bil kljub še nekaj priložnostim tudi zadnji zadetek na tekmi.

Švicarje osrečila enajstmetrovka

V Belfastu pa je Severna Irska izgubila proti Švici (0:1). Švicarji so bili v prvem polčasu boljši tekmec, imeli žogo več v posesti, večkrat streljali, a poti do mreže domačih kljub nekaj priložnostim niso našli. 

So jo pa povsem zasluženo v 58. minuti, ko je Ricardo Rodríguez uspešno izvedel enajstmetrovko, ki jo je z igranjem z roko zakrivil Corry Evans.

Dodatne kvalifikacije za SP 2018 (Evropa), prve tekme:

Hrvaška - Grčija 4:1 (3:1)
Modrić 13./11m, Kalinić 19., Perišić 33., Kramarić 49.; Sokratis 30.

Severna Irska - Švica 0:1 (0:0)
Rodríguez 58./11m

Petek:
Švedska - Italija

Sobota:
Danska - Irska

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.