Šport > Nogomet
494 ogledov

Hrvati in Švicarji z eno nogo že v Rusiji

hrvaška nogometna reprezentanca epa
S tekmama v Zagrebu in Belfastu so se začele evropske dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji.

Nogometna reprezentanca Hrvaške je na polnem zagrebškem Maksimirju na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij v Zagrebu premagala Grčijo (4:1). 

Hrvati so povedli v 13. minuti, ko je z bele točke zadel Luka Modrič. Najstrožjo kazen je zakrivil vratar Grčije Orestis Karnezis, ki je v kazenskem prostoru podrl Nikolo Kalinića. Prav Kalinić pa je šest minut pozneje povišal na 2:0, potem ko je s peto unovčil podajo Ivana Strinića. Grki so v 30. minuti znižali zaostanek, ko je po podaji Konstantinosa Fortounisa z glavo zadel Sokratis Papastathopoulos.

V petek se bosta na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij pomerili Švedska in Italija, v soboto pa še Danska in Irska. Povratne tekme bodo v nedeljo, ponedeljek in torek.

Že tri minute pozneje pa so Hrvati spet vodili za dva gola, Šime Vrsaljko je podal, Ivan Perišić pa zadel z glavo. Gostitelji so imeli do konca polčasa še nekaj lepih priložnosti, a je ostalo pri 3:1. V 49. minuti so Hrvati še povečali prednost, ko je po napaki grške obrambe do žoge pred golom prišel Andrej Kramarić in jo spravil v mrežo. To je bil kljub še nekaj priložnostim tudi zadnji zadetek na tekmi.

Švicarje osrečila enajstmetrovka

V Belfastu pa je Severna Irska izgubila proti Švici (0:1). Švicarji so bili v prvem polčasu boljši tekmec, imeli žogo več v posesti, večkrat streljali, a poti do mreže domačih kljub nekaj priložnostim niso našli. 

So jo pa povsem zasluženo v 58. minuti, ko je Ricardo Rodríguez uspešno izvedel enajstmetrovko, ki jo je z igranjem z roko zakrivil Corry Evans.

Dodatne kvalifikacije za SP 2018 (Evropa), prve tekme:

Hrvaška - Grčija 4:1 (3:1)
Modrić 13./11m, Kalinić 19., Perišić 33., Kramarić 49.; Sokratis 30.

Severna Irska - Švica 0:1 (0:0)
Rodríguez 58./11m

Petek:
Švedska - Italija

Sobota:
Danska - Irska

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.