Šport > Nogomet
6162 ogledov

Umrl nekdanji hrvaški reprezentant

Josip Weber Reševalni pas/Twitter
Po bolezni je izdihnil nekdanji napadalec hrvaške in belgijske reprezentance.

Josip Weber je v torek umrl v Slavonskem brodu, potem ko se je več mesecev boril z rakom na prostati. Ozdraviti je skušal s številnimi, tudi nekonvencionalnimi terapijami, toda neuspešno.

Roy Halladay Strmoglavil v morje Šport V letalski nesreči umrl ameriški športni zvezdnik

Weber je kariero začel v Borcu iz Podvinja, nato igral za BSK, leta 1985 pa prestopil v splitski Hajduk in z njim osvojil jugoslovanski pokal. Leta 1988 se je preselil v belgijski Cercle Brugge in tam ostal šest let, nato je tri sezone nastopal še za Anderlecht.

Leta 1992 je trikrat nastopil za hrvaško reprezentanco in pri tem zabil en gol, dve leti kasneje, med vojno na Balkanu, pa je zamenjal državne barve (takrat je bilo to še mogoče) in na svetovnem prvenstvu v ZDA zaigral za Belgijo.

Denis Dasoul Umrl med deskanjem Šport Nekdanjega nogometaša zadela strela

Med hrvaško osamosvojitveno vojno je v Bruslju zbiral humanitarno pomoč za prizadete rojake, po koncu aktivne kariere pa se je vrnil domov in bil krajše obdobje direktor Marsonie.

Njegov pogreb bo v petek v Slavonskem Brodu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.