Šport > Nogomet
10901 ogledov

Nenadna smrt mladega nogometaša

sveča Epa Simbolična fotografija.
Belgijski nogometni klub je sporočil tragično novico.

V Belgiji je za posledicami srčnega zastoja umrl komaj 17-letni Joel Lobanzo, član mladinskega pogona najstarejšega nogometnega kluba v državi Royal Antwerp.

Lobanzo je srčni zasoj doživel v torek med treningom ekipe U-19. Nogometaša so prepeljali v bolnišnico, kjer je ostal v kritičnem stanju. V četrtek je ekipa potrdila njegovo smrt. 

Nogometni kolektiv Royal Antwerp je v uradni izjavi zapisal: "Izvedeli smo za grozno novico o smrti 17-letnega Joela Lobanza. Mladi nogometaš je postal žrtev nenadnega srčnega zastoja med torkovim večernim treningom ekipe U19. Zdravniški nadzornik in trenerji, ki so bili v bližini, so nemudoma začeli z oživljanjem, nato so nogometaša v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico. Več kot dan je preživel v kritičnem stanju, a nato v četrtek umrl." 

Antwerp je javnost pozval, naj spoštuje družinino pravico do zasebnosti in mirnega žalovanja. "Izrekamo najglobje sožalje Joelovi družini in prijateljem," so še zapisali.

V klubu bodo igralcem in članom strokovnega štaba, ki so prisostvovali travmatičnemu dogodku, zagotovili strokovno pomoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice