Hrvatje ostali brez lige Ebel, ledu in igralcev

Foto: Igor Kralj/PIXSELL medveščak hokej KHL
Zagrebški klub v velikih težavah.
Oglej si celoten članek

Medveščak je nedolgo tega nazaj uspešno nastopal v ligi KHL, tekme zagrebškega kluba pa so se igrale pred razprodanimi tribunami. A vse se je hitro spremenilo.

V tej sezoni je najuspešnejši hrvaški klub nastopal v razširhenem avstrijskem prvenstvu, a tekmovanja ne bo dokončal. Medvedi so v ligi Ebel odigrali 41 tekem, z 21 točkami pa se v rednem delu sezone nahajajo na zadnjem mestu. Njihova gol razlika znaša 74:240, doživeli pa so 24 porazov. Klub je zdaj skupaj s predstavniki lige v Salzburgu prišel do odločitve, da ne bo nastopal v kvalifikacijskem krogu za končnico tekmovanja.

Medveščak se je v težavah znašel, saj težko dobi prave termine za domače tekme v dvorani Dom sportova, še najbolj pa ga je prizadel odhod skoraj vseh igralcev v zadnjih mesecih. Ti so zapustili klub ob finančnih težavah, ki so prišle na plan ob umiku enega od glavnih pokroviteljev. Tretjega februarja bodo tako Medvedi odigrali zadnjo tekmo v ligi Ebel, njihov nasprotnik bodo Orli iz Znojma.

Na zadnjih tekmah so sicer za Medveščak nastopali igralci iz mladinskega pokona in preostalih zagrebških klubov. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.