Šport
1347 ogledov

Hrvatje ostali brez lige Ebel, ledu in igralcev

medveščak hokej KHL Igor Kralj/PIXSELL
Zagrebški klub v velikih težavah.

Medveščak je nedolgo tega nazaj uspešno nastopal v ligi KHL, tekme zagrebškega kluba pa so se igrale pred razprodanimi tribunami. A vse se je hitro spremenilo.

V tej sezoni je najuspešnejši hrvaški klub nastopal v razširhenem avstrijskem prvenstvu, a tekmovanja ne bo dokončal. Medvedi so v ligi Ebel odigrali 41 tekem, z 21 točkami pa se v rednem delu sezone nahajajo na zadnjem mestu. Njihova gol razlika znaša 74:240, doživeli pa so 24 porazov. Klub je zdaj skupaj s predstavniki lige v Salzburgu prišel do odločitve, da ne bo nastopal v kvalifikacijskem krogu za končnico tekmovanja.

Medveščak se je v težavah znašel, saj težko dobi prave termine za domače tekme v dvorani Dom sportova, še najbolj pa ga je prizadel odhod skoraj vseh igralcev v zadnjih mesecih. Ti so zapustili klub ob finančnih težavah, ki so prišle na plan ob umiku enega od glavnih pokroviteljev. Tretjega februarja bodo tako Medvedi odigrali zadnjo tekmo v ligi Ebel, njihov nasprotnik bodo Orli iz Znojma.

Na zadnjih tekmah so sicer za Medveščak nastopali igralci iz mladinskega pokona in preostalih zagrebških klubov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice