Šport
22 ogledov

Medveščak ostaja brez lige KHL?

medveščak hokej KHL Igor Kralj/PIXSELL
Novi predsednik lige KHL Dmitrij Černjišenko je na zadnjem sestanku vodstva lige napovedal, da bo nekaj klubov ostalo brez mesta v drugi najmočnejši hokejski ligi na svetu.

Ena izmed odločitev vodilnih mož lige KHL je še posebej razburila hrvaške ljubitelje hokeja, saj naj bi se predsednik Dmitrij Černjišenko skupaj s sodelavci zavzemal za oživljanje nekaterih starejših ruskih klubov, tako da naj bi brez vstopnice za naslednjo sezono ostal zagrebški Medveščak.

Namesto Medveščaka ruska kluba

Bivši predsednik KHL Aleksander Medvedjev se je zavzemal za širitev lige v številne države, novo vodstvo pa si želi, da bi mesto v ligi našli tudi nekateri ruski klubi, ki so v zadnjih letih praktično ugasnili. Med njimi sta predvsem moskovski Spartak in Krilja Sovjetov, medtem ko je Medveščakova usoda močno vprašljiva.

"Medveščak je odvisen od ruskih sponzorjev in naše finančne pomoči. Hrvaška ni hokejska država, kar ni v skladu z našo politiko vodenja lige," je po koncu sestanka povedal Černjišenko. Lepša prihodnost bržkone čaka finski Jokerit, ki ustreza vsem merilom, vodstvo Medveščaka pa se po poročanju portala KHL.hr ne bo zlahka sprijaznilo z napovedanimi spremembami.

Zagrebčani se ne predajajo

"Naš klub ima na podlagi sponzorskih pogodb zagotovljeno nastopanje v ligi do konca sezona 2015/16 in trenutno že pripravljamo vse potrebno za nastop tudi v prihodnji sezoni. Ne mislimo se kar tako odpovedati mestu v ligi," je pojasnil tiskovni predstavnik Medveščaka Ranko Vučinić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice