Šport
13 ogledov

CSKA po zaslugi treh golov Muršaka do druge zmage

Jan Muršak CSKA SKA KHL pretep Youtube
Slovenski reprezentant je na drugi tekmi rednega dela zablestel s tremi zadetki. Pesničan je dvakrat zadel ob igri z igralcem več. Rok Tičar je vpisal svojo drugo asistenco za bratislavski Slovan.

V prvem kolu rednega dela lige KHL je moskovski CSKA gostoval pri mestnem rivalu Dinamu in zanesljivo zmagal (4:1). Na svoji drugi tekmi so "rdečearmejci" gostili moštvo Jugra iz Hantij Mansijska in slavili predvsem po zaslugi Jana Muršaka. Pesničan je namreč zabil kar tri zadetke ob tesni zmagi domačinov (4:3).

Slovenski reprezentančni napadalec je CSKA povedel v vodstvo v osmi minuti po podaji Grigorija Panina. Prednost je podvojil v 19. minuti, ko so imeli Moskovčani igralca več na ledu, tokrat sta asistenco vpisala Nikolaj Prohorkin in branilec Bogdan Kiselevič. Domačini so po zaslugi Igorja Grigorenka v drugi tretjini še povečali naskok, gostje pa so znižali na začetku zadnjega dela igre z golom Kanadčana Bena Maxwella

Le trije stoodstotni

Živce domačih navijačev je v 51. minuti pomiril Muršak, spet ob "power-playu", tokrat je točko ob Kiseleviču vpisal še Američan Chad Billins. Hokejisti Jugre so do konca močno pritisnili in prek Čeha Lukasa Kasparja in Nikite Guseva uspeli znižati na 4:3, vendar jim je za podaljšek zmanjkalo časa. Muršak je na obeh tekmah povprečno igral 18 minut, od treh sodniških metov je dobil enega. Na tekmi proti Dinamu ni vpisal nobene točke. 

CSKA je poleg moštva SKA iz St. Peterburga in bratislavskega Slovana edina ekipa, ki še ima stoodstoten izkupiček, vsi trije omenjeni klubi igrajo v zahodni konferenci KHL. Za Slovan igrata Žiga Jeglič in Rok Tičar, slednji je ob zmagi na gostovanju v Jekaterinburgu pri Avtomobilistu (3:1) vpisal svojo drugo asistenco v sezoni. Slabše gre zagrebškemu Medveščaku z Marcelom Rodmanom, ki na treh tekmah ni osvojil še niti ene točke. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.