Šport
45 ogledov

Kristan: ''Medveščak me je očrnil''

Rober Kristan slovenska hokejska reprezentanca hokej Saša Despot
Slovenski vratar Robert Kristan, ki je zadnje štiri sezone igral za zagrebški Medveščak, je po odhodu trenerja Martyja Raymonda pripravljen, da se vrne v hrvaški klub. Kristanu pogodba poteče aprila, a slovenski reprezentant želi v prihodnosti ponovno igrati za medvede.

Robertu Kristanu v mesecu aprilu poteče pogodba z Medveščakom, slovenski reprezentant pa ne izključuje možnosti, da bi kariero nadaljeval v Zagrebu, in to navkljub incidentu, ko naj bi se na jutranjem treningu pojavil v vinjenem stanju.

''To je poglavje, ki sem ga že zaprl, vendar ga lahko ponovno odprem. To, kar se mi je zgodilo, ni bilo lepo. Meni je vse skupaj izpadlo zelo neprofesionalno s strani Medveščaka, saj so zgodbo spravili v javnost. Trener je izkoristil priložnost. Samo to je čakal. On ni spoštoval vseh igralcev enako,'' je povedal Kristan, ki je govorice najprej zanikal, nato pa se vendarle opravičil klubu in soigralcem. ''Zaslužil sem si več spoštovanja, oni pa so me očrnili v medijih. Res je, da smo z igralci včasih popili kakšno pivo, a to se ne obeša na veliki zvon. Verjetno je Raymond pritiskal, da se to objavi. Na srečo je uprava spregledala in ga odpustila, zaradi takšnih igric ali slabih rezultatov,'' je dodal slovenski reprezentant.

Odhod trenerja je Kristana prepričal, da bi kariero lahko nadaljeval v Medveščaku. ''Res je, da se mi je dogovor iztekel, vendar sem z ljudmi v klubu ostal v dobrih odnosih. Nisem zaprl vrat, tako kot jih oni niso zaprli meni. Če bi trener ostal, name ne bi mogli več računati. Sedaj je odšel in to je priložnost, da se vrnem v Medveščak. Zagotovo se bom vrnil v Zagreb, morda že prihodnjo sezono, a v tem trenutku iščem nov klub,'' je povedal 30-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.