HSV ostaja edini klub brez izpada

Foto: EPA
Foto: EPA
HSV se je z zmago proti Karlsruherju (2:1) izognil izpadu v drugo ligo, kar bi se zgodilo prvič v 50-letni zgodovini nemške Bundeslige
Oglej si celoten članek

HSV je sezono nemškega prvenstva končal šele na 16. mestu, zato se je moral za obstanek med elitno druščino pomeriti v kvalifikacijah. Prva tekma z Karlsruherjem se je končala z neodločenim izidom (1:1), na drugi pa so odločali šele podaljški.

Karlsruher je povedel v 78. minuti z golom Reinholda Yaba in vse je kazalo na to, da se bo Hamburger prvič v več kot polstoletni zgodovini nemškega prvenstva selil v drugi rang tekmovanja. Toda gostje se niso predali in v 91. minuti je s prostega strela svoj prvi zadetek v sezoni zabil Marcelo Diaz ter tekmo popeljal v podaljšek.

Pet minut pred iztekom drugega podaljška je odločilni gol iz neposredne bližine zabil Nicolai Müller in ekipo prvič na dveh tekmah popeljal v vodstvo. Domači so imeli še eno priložnost za izenačenje, vendar je Rouwen Hennings v sodnikom podaljšku zapravil strel z bele točke in ostalo je pri zmagi Hamburgerja. Slednji tako ostaja edini udeleženec Bundesligi, ki ni nikoli izpadel v nižji rang tekmovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.