Šport > Nogomet
62 ogledov

HSV ostaja edini klub brez izpada

HSV EPA
HSV se je z zmago proti Karlsruherju (2:1) izognil izpadu v drugo ligo, kar bi se zgodilo prvič v 50-letni zgodovini nemške Bundeslige

HSV je sezono nemškega prvenstva končal šele na 16. mestu, zato se je moral za obstanek med elitno druščino pomeriti v kvalifikacijah. Prva tekma z Karlsruherjem se je končala z neodločenim izidom (1:1), na drugi pa so odločali šele podaljški.

Karlsruher je povedel v 78. minuti z golom Reinholda Yaba in vse je kazalo na to, da se bo Hamburger prvič v več kot polstoletni zgodovini nemškega prvenstva selil v drugi rang tekmovanja. Toda gostje se niso predali in v 91. minuti je s prostega strela svoj prvi zadetek v sezoni zabil Marcelo Diaz ter tekmo popeljal v podaljšek.

Pet minut pred iztekom drugega podaljška je odločilni gol iz neposredne bližine zabil Nicolai Müller in ekipo prvič na dveh tekmah popeljal v vodstvo. Domači so imeli še eno priložnost za izenačenje, vendar je Rouwen Hennings v sodnikom podaljšku zapravil strel z bele točke in ostalo je pri zmagi Hamburgerja. Slednji tako ostaja edini udeleženec Bundesligi, ki ni nikoli izpadel v nižji rang tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.