Šport
21 ogledov

Kampl podal za gol Reusa ob zmagi Borussie

Marco Reus EPA
Borussia Dortmund je v 21. kolu nemške Bundeslige premagala Mainz 05 in se z drugo zaporedno zmago nekoliko povzpela na lestvici.

Navijači Borussie Dortmund tokrat niso imeli razlogov za nezadovoljstvo, saj so varovanci Jürgena Kloppa po začetnem šoku uprizorili popoln preobrat in se veselili zmage s 4:2. Nemški provligaš, ki se je z dvema zaporednima zmagama odlepil z dna razpredelnice, je na zadnjih dveh ligaških tekmah dosegel sedem golov.

Slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki je ponovno dobil priložnost v začetni postavi, je prikazal zelo dobro predstavo in ključno pripomogel k drugemu zadetku domače ekipe, ki sta ga zrežirala v sodelovanju z Marcom Reusom

Domači navijači so sicer obnemeli že v prvi minuti dvoboja, ko je podaja gostujoče ekipe vratarja Romana Weidenfellerja zvabila naprej, z več kot 20 metrih pa ga je z natančnim lobom matiral Elkin Soto. Domači so na drugi strani zadeli vratnico, v nadaljevanju polčasa pa so imeli še nekaj lepih priložnosti za izenačenje. Nekajkrat so bili sicer nevarni tudi nogometaši Mainza. 

Gostitelji pa so pot do mreže le našli na začetku drugega dela igre, ko je svoj prvi gol po letu 2013 zabil Neven Subotić. Srbski branilec je dobil skok po podaji iz kota. Izenačenju je sledilo nekaj norih minut. Kampl je ujel popoln trenutek za podajo do Reusa, ki je stekel mimo vratarja Stafanosa Kapina in rutinirano zabil za 2:1. Veselje domačih navijačev je dve minuti zatem utišal Yunus Malli. Subotić je storil prekršek nad Shinjijem Okazakijem, vendar je sodnik pustil prednost, kar je s pridom izkoristil Malli.

V 70. minuti je domači trener Kampla potegnil na klop, minuto zatem pa je sledila fantastična podaja Reusa, ki je dosegla Pierre-Emericka Aubameyanga. Slednji žoge ni dobro zadel, a kljub temu premagal vratarja Mainza. V 78. minuti je vse dvome o zmagovalcu razrešil Nuri Sahin. Kapino je ubranil prosti strel, odbito žogo pa je za njegov hrbet pospravil turški reprezentant

"To je bila velika zmaga in pomemben trenutek za nas. Celotna sezona se za nas zdi kot velik izziv," je po tekmi za televizijo Sky povedal trener Klopp in dodal: "Začetek tekme je bil grozen, potem ko je Mainz zabil v prvi minuti. Toda vedeli smo, da se bomo vrnili, če bomo nadaljevali s svojo igro. Ekipi sem rekel, da smo, ko igramo kot kolektiv, izjemno močni."

Več na goal.com/si.

Lestvica:
1. Bayern  49
2. Wolfsburg  41
3. Schalke 34
4. Augsburg 34
5. Borussia (M)  33
6. Bayer  32
7. Hoffenheim  26
8. Werder 26
9. Eintracht F.  25
10. Hannover 25
11. 1. FC Köln  24
12. HSV 23
13. Mainz  22 (+1)
14. Borussia (D) 22 (+1)
15. Hertha 21
16. Paderborn  20
17. Freiburg  18
16. Stuttgart  18

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.