Šport
11 ogledov

Borussia še naprej tone

Raúl Bobadilla EPA
Borussia Dortmund se nikakor ne uspe izvleči iz krize. Tokrat je doma klonila z 1:0 proti Augsburgu. Kevn Kampl je odigral 72 minut v dresu črno-rumenih.

V zimskem prestopnem roku je bil k Borussiji pripeljan slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki pa vloge rešitelja še ni uspel potrditi. Tudi tokrat ga je trener Jürgen Klopp uvrstil v prvo enajsterico, zaključka tekme pa ni dočakal na zelenici. Dortmund je po minimalnem porazu proti Augsburgu še vedno zadnji na lestvici Bundeslige.

BVB je imel tudi tokrat nekaj smole, pred sijajnimi domačimi navijači je bil še zlasti v prvem polčasu prepričljivo boljši. V 15. minuti se je priložnost za prvenec ponudila tudi Kamplu, ko ga je po ukradeni žogi našel Ciro Immobile, slovenski reprezentant pa je s težkega položaja ustrelil mimo daljše vratnice.

Nov udarec v katastrofalni sezoni so domači igralci in navijači utrpeli v peti minuti drugega polčasa, ko se je najprej Halil Altintop sprehodil vse do kazenskega prostora, po prekršku nad Ji Dong-wonom pa je glavni sodnik Marco Fritz pustil prednost in žoga je prišla do Raúla Bobadille. Ta jo je pospravil v mrežo. 

V 63. minuti so gostje ostali brez enega moža, rdeči karton je prejel Christoph Janker. A tudi z igralcem več so bili gostitelji nemočni. Klopp je v 72. minuti iz igre presenetljivo potegnil tokrat nerazpoloženega Marca Reusa in ga zamenjal s Henrikom Mkitarjanom, zelenico pa je zapustil tudi Kampl, ki ga je nadomestil Šindži Kagava. Mkitarjan je šele v 89. minuti resneje ogrozil nekdanjega vratarja Arsenala in Juventusa Alexa Manningerja, ki je zaustavil strel s strani. Avstrijec je moral posredovati še v prvi minuti štiriminutnega dodatka. Immobile bi lahko izkoristil izvrsten predložek Mkitarjana in zatresel mrežo z neposredne bližine, toda z glavo je Italijan streljal naravnost v naročje Manningerja. 

Lestvica:
1. Bayern  46
2. Wolfsburg  38
3. Borussia (M)  33
4. Augsburg  33
5. Bayer  32
6. Schalke  31
7. Hoffenheim  26
8. Hannover  25
9. Eintracht F.  24
10. 1. FC Köln  23
11. Werder  23
12. Mainz  22
13. Hamburger SV  20
14. Paderborn  19
15. Freiburg  18
16. Stuttgart  18
17. Hertha  18
18. Borussia (D)  16

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.