Šport
16 ogledov

Kampl nov slovenski rekorder

kevin kampl borussia EPA
V zimskem prestopnem roku se obrne precej manj denarja kot v poletnem, to se odraža tudi pri prestopih slovenskih nogometašev.

Slovenski reprezentant Kevin Kampl se je na začetku zimskega prestopnega roka iz Salzburga preselil v Borussio Dortmund v zameno za 12 milijonov evrov. S tem je svetlolasi vezist skorajda podvojil vsoto vseh odškodnin, ki so jih klubi plačali za slovenske nogometaše v zimskem prestopnem roku.

Vsaj milijon evrov so stali še prestopi Siniše Anđelkovića iz Maribora v Palermo, Zlatana Ljubijankića iz Domžal v Gent, Daliborja Stevanovića iz Domžal v Real Sociedad, blizu pa je tudi prestop Jana Mlakarja iz Domžal v Fiorentino.

Če upoštevamo vse prestope slovenskih nogometašev, so bili od Kamplovega dražji le Jan Oblak, Zlatko Zahović in Samir Handanović. Omenjeni trije so poleg Kampla edini, za katere so klubi plačali več kot deset milijonov evrov.

Najdražji zimski prestopi slovenskih nogometašev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.