Šport
57 ogledov

Posodil denar svojemu klubu

Lewis Holtby EPA
Nemški poslovnež Klaus-Michael Kühne je nogometnemu klubu Hamburg posodil 25 milijonov evrov, ki jih bo klub namenil za okrepitve.

HSV se je lani komaj rešil nazadovanja v drugo ligo, finančni položaj v klubu pa je še naprej težek. Kühne, lastnik prevozniškega podjetja, se je zato odločil pomagati s finančno injekcijo. Kühne za Hamburg navija že vse svoje življenje, najprej pa je klubu posodil osem milijonov, nato pa še dodatnih 17 milijonov evrov, da bo klub pripeljal Valona Behramija, Nicolaija Müllerja in Matthiasa Ostrzoleka.

"Verjamem upravi kluba in upam, da bo s tem denarjem okrepila ekipo," je ob tem dejal Kühne, ki želi HSV v prihodnje videti v evropskih tekmovanjih, ne pa v boju za obstanek v ligi.

Predsednik kluba Dietmar Beiersdorfer pa je povedal: "Zelo smo veseli velikodušne podpore gospoda Kühneja in da nam tako zaupa. Pomoč je prišla v pravem času, saj želimo znova strniti vrste. Sredstva bomo porabili za okrepitev ekipe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.