Šport > Nogomet
27 ogledov

"Kdo rad redno seksa?" sprašuje novi trener HSV

Van Marwijk Zoua Beister Hamburg Hamburger SV novi trener EPA
Svoje igralce lahko novi trener spozna na veliko različnih načinov, a način, ki ga je izbral trener Hamburga Bert van Marwijk, je morda celo malce preveč "oseben".

Pri nemškem tabloidu Bild se šalijo, da bodo morali nogometši Hamburga pred novim trenerjem Bertom van Marwijkom "spustiti hlače". Ne sicer dobesedno, toda nekdanji nizozemski selektor, ki je v sredo prevzel vodenje kluba, si želi očitno zares dobro spoznati nove varovance.

Vsi bodo namreč morali izpolniti psihološke teste, kar sicer ni novost v 1. Bundesligi, saj jih je lani uporabil tudi trener Hannovra Mirko Slomka. Gre za test preverjanja osebnosti, ki ga je v 90. letih prejšnjega stoletja razvil ameriški psiholog Steven Reiss.

Takoj se vidi, kdo bo kapetan

Člani Hamburga bodo morali spregovoriti tudi o intimnih doživljanjih športa, čustev in tudi seksa. Podobno kot pri testu, ki ga je uporabil Slomka, bodo morali člani ekipe na lestvici od -3 do +3 razvrstiti različne pojme, denimo moč, maščevanje, hrano in družino. S pomočjo rezultatov v vsaki kategoriji se nato lahko ustvari osebni profil vsakega nogometaša.

Igralec, ki je denimo dosegel visok rezultat v kategoriji moči, si močno želi vodenja in prevzemanja odgovornosti. V takšnih igralcih bi Van Marwijk lahko iskal kapetana, tisti, ki pa v tej kategoriji dosežejo nizek rezultat, se v vlogi vodje verjetno ne bi počutili varne.

"Rad imam erotične fantazije"

"Takšen igralec bi raje prevzel vlogo indijanca kot poglavarja. Raje bi delal za druge, kot bil v središču pozornosti," piše Bild. Čustveni del preizkusa je pomemben, ko se bo Van Marwijk pripravljal na odločilne tekme ali morebitno streljanje enajstmetrovk.

Toda kaj o igralcu pove njegovo seksualno življenje, se sprašujejo pri Bildu. Ena izmed trditev v testu je denimo "rad imam erotične fantazije", pri čemer je +3 popolno strinjanje s trditvijo, -3 pa popolno nestrinjanje. 

Kdo je "seks pošast"?

"Gre le za vprašanje čutnosti," razlaga Peter Boltersdorf, ki je v sodelovanju s Hannovrom izpeljal lanskoletni preizkus. "Če imaš rad lepe zadetke, bi bila motivacija takšnega igralca morda takšna, da bi mu pokazali videoposnetek, kjer doseže nekaj perfektnega."

Edino vprašanje zdaj je, dodajajo pri Bildu, kateri izmed igralcev HSV se bo v teh testih pred novim trenerjem pripravljen predstaviti kot "seks pošast". Test namreč ni anonimen.

Nekaj vprašanj iz Van Marwijkovega testa (možni odgovori od -3/sploh se ne strinjam do +3/povsem se strinjam):

- Seks in erotika sta zame zelo pomembna;
- Imam močno potrebo po rednem seksu;
- Zelo težko mi je, če me kdo zavrne;
- Imam veliko erotičnih fantazij;
- Želim si ves seks, ki ga lahko dobim;
- Ponosen sem na svoje erotične izkušnje;
- Sem eden tistih, ki jim pravijo, da so pri seksu "brez ovir";
- Skušam imeti več seksa;
- Potrebujem reden seks;
- Zelo si trudim zadovoljiti druge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.