Hud padec švicarskega asa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Trenutno vodi v posebnem superveleslalomskem seštevku, v skupni razvrstitvi svetovnega pokala je peti.
Oglej si celoten članek

Alpski smučar Mauro Caviezel je v četrtek na treningu v Garmisch-Partenkirchnu padel in se poškodoval, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA. Po prvih informacijah je Švicar utrpel udarec v glavo, prav tako pa je tožil za bolečinami v levem kolenu. V petek ga čakajo dodatne preiskave doma v Švici.

Smučarja, ki ni v življenjski nevarnosti, so hospitalizirali z diagnozo pretresa možganov in je ostal na opazovanju v bolnišnici, so sporočili iz švicarske smučarske zveze.

Daleč zadaj Štuhčeva pojasnila velik spodrsljaj na treningu

Caviezel trenutno vodi v posebnem superveleslalomskem seštevku, v skupni razvrstitvi svetovnega pokala je peti. Dvaintridesetletni tekmovalec je bil v tej sezoni na stopničkah uvodnih dveh superveleslalomov. Zmagal je na superveleslalomu v Val d'Iseru, v Val Gardeni pa je bil počasnejši zgolj od Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja.

Morebitna hujša poškodba smučarja, za zdaj še ni jasno, kakšno je stanje z njegovim kolenom, bi bila hud udarec za švicarsko reprezentanco pred svetovnim prvenstvom februarja v Cortini d'Ampezzo. Caviezel je bil leta 2017 tretji v alpski kombinaciji na SP v domačem St. Moritzu, na katerem je v tej disciplini zmagal njegov rojak Luca Aerni. Smučar je tudi njegov mlajši brat Gino Caviezel, ki je specialist za veleslalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.